Дигиталният маркетинг е рентабилен и лесно се измерва. Освен това

Дигиталният маркетинг е рентабилен и лесно се измерва. Освен това ...

Пет универсални стратегии за дигиталния маркетинг


Дигиталният маркетинг е рентабилен и лесно се измерва. Освен това можете да видите резултатите в реално време. Можете да използвате тестване и експериментиране, докато откриете кое работи най-добре за вашия конкретен бизнес. Дигиталният маркетинг ви позволява да се движите по-бързо от всякога. Освен това можете да създадете повече лични отношения с потенциални клиенти.  

Има няколко области в , върху които трябва да се съсредоточите, но внимавайте да не се прет оварвате, особено ако управлявате малък бизнес. Най-важното е да проследявате напредъка си, като изучавате метриките и бъдете отворени за коригиране на плана си, когато това е необходимо. Когато споделяте съдържание, което вашата клиентска база иска да види, скоро ще имате резултат. Ето няколко стратегии за дигитален маркетинг, от които можете да почерпите нов опит. 

Създайте стратегия за съдържание

80% от купувачите казват, че предпочитат да получават информация за компанията чрез статии отколкото от реклами. Това означава, че те предпочитат да събират информация за вашата марка органично, а не чрез реклами. Нещо повече, доказано е, че обучението на купувачите помага за конвертиране на продажбите. Затова отделете време, за да проучите своята статистика и тази на конкуренцията.

Направете списък с теми, свързани с вашия бизнес и вашата целева аудитория. След това създайте съдържание, което има за цел да предостави стойност на вашите клиенти. Независимо дали споделяте съдържанието във вашия блог или социални медии, не забравяйте да проследите метриките и да коригирате плана си за съдържание в движение. Обърнете голямо внимание на споделянията и таговете - този вид органично разпространение е от ключово значение.

Възползвайте се максимално от вашия имейл списък

Имейл маркетингът може да има възвръщаемост на инвестициите до $44 за всеки похарчен $1. Там има огромен потенциал. Затова се съсредоточете върху изграждането на вашия имейл списък - предложете отстъпка или безплатно изтегляне в замяна на имейли. Можете да включите във вашия бюлетин различни състезания и подаръци.

Докато планирате маркетинговата си за електронна поща, дръжте темите кратки и направете имейлите интерактивни с подаръци и анкети. Включете персонализирани детайли и се уверете, че тези игри са удобни да се ползват и от мобилни устройства. И накрая, уверете се, че имате силна лендинг страница, за да можете да направите продажбата.

Използвайте социалните медии 

Повечето хора на възраст под 65 години са активни в поне една социална медийна платформа. Социалните медии са отлично място за споделяне на съдържание и изграждане на репутация. 

Клиентите използват социалните медии, за да информират и за решенията си за покупка. 54% от хората в социалните медии ги използват за проучване преди покупката. 71% пък казват, че препоръките в социални медии ги правят по-склонни да купуват.

Така че не пропускайте безплатната реклама, която получавате от наличието на профили в социалните медии. Докато сте там, проучете демографските данни, за да сте сигурни, че споделяте подходящото съдържание за вашата целева аудитория.

Разкажете за социалната кауза, зад която стоите

Ако не сте сигурни какво да споделите във вашия блог или социални медии, споделете за всички социални каузи, за които се застъпвате. Може би дарявате част от продажбите на определена благотворителна организация. Може би организирате всеки месец ден на доброволеца за вашите служители. Може би нямате пластмаса с опаковката си. Каквато и да е тази социална кауза, зад която стоите, споделете съдържание, което е свързано с нея. Споделете защо ви е грижа и как вашата публика може да се включи. Най-важното е да споделите как ще продължите да я поддържате в бъдеще и какво е въздействието от вашата подкрепа. 

Използвайте ремаркетинг

Случвало ли ви се е да търсите определен продукт в Google и след това да виждате реклами за него навсякъде след това? Това се дължи на ремаркетинга, известен също като ретаргетинг. Използването на тази тактика прави посетителите на сайта 70% по-склонни да купуват. Той работи като показва реклами на други сайтове на хора, които вече са посетили вашата уеб страница, като ги приканва да се върнат назад и да купят този продукт, който са разглеждали. Това е ефективен начин да си гарантирате, че няма да пропуснете потенциални продажби.

Източник: Кевин Лейс, председател на Leyes Empire, главен изпълнителен директор на Leyes Media и VVS пред 

Превод и редакция: Нели Тодорова

Източник: manager.bg