Дигиталните технологии са още един инструмент, с помощта на който

...
Дигиталните технологии са още един инструмент, с помощта на който
Коментари Харесай

Фандъкова: Чрез дигиталните технологии учениците може да се обучават по-добре

Дигиталните технологии са още един инструмент, благодарение на който учениците могат да се образоват по-добре. Това сподели на конференция за цифровото обучение кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според нея благодарение на цифровите технологии уроците стават по-интересни, а знанията - по-разбираеми и налични за децата. Най-важният фактор в образованието са учителите. Обучението на учителите и увличането им в процеса за потребление на цифровите артикули и технологиите в час е задача, която Министерството на образованието осъществя, съобщи Фандъкова. Тя поздрави министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който участва на форума, и неговия екип за това, че вършат същинската промяна в образованието.

В София IT секторът се развива доста интензивно през последните години, сподели кметът Йорданка Фандъкова, представена от Българска телеграфна агенция. Тя означи, че секторът на осведомителните технологии се е развил и е основал добра среда за работа на програмистите и експертите в осведомителните технологии. Заедно с това успяхме да притеглим и вложители в новаторските високотехнологични производства, които носят висока добавена стойност. Това е късмет за младежите да развият своите умения и да намерят добра работа в града, съобщи столичният кмет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР