Дигиталните образи на героите от Априлската епопея оживяха пред учениците

...
Дигиталните образи на героите от Априлската епопея оживяха пред учениците
Коментари Харесай

Априлската епопея в дигитален урок

Дигиталните облици на героите от Априлската епопея оживяха пред учениците от 3 „ а “ клас от ОУ „ Алеко Константинов “.

Възпитаниците на Мария Митева се срещнаха с разказвачите на събитията от април 1876 година Иван Вазов и Захари Стоянов, които в своите творби обрисуват въстанието на българския народ. Героите на Априлската епопея Георги Бенковски, Панайот Волов, Тодор Каблешков, Райна Княгиня, поп Груйо, Павел Бобеков, Иван Маринов от Панагюрище, Трендафил Кирилов, Петър Горанов от Батак описват от първо лице за събитията.

С екстаз реагираха при типа на забележителната Райна Попгеоргиева, ушила знамето на Априлци с размери 1,5 на 2 метра за една нощ и, която по повеля на Георги Бенковски повежда въстаниците. Децата онемяха и при типа на цифровото изображение на едно от сирачетата от Батак, което споделя за кървавите събития от 1876 година.

Третокласниците се срещнаха и с цифровия облик на патрона на учебното заведение Алеко Константинов, който насочи обръщение към тях да стартират да цифровизират българската история дружно със своите преподаватели и да основават облици, оставили своя отпечатък в богатото минало на нашия народ.

След като изгледаха 24-минутния филм за Априлци, учениците пожелаха да видят и цифровия облик на Апостола. Авторът на лентата Георги Андреев изясни на децата, че цифровата платформа „ Холис “ дава опция всеки един от тях след образование да основава облици, даже от телефона си.

Той уточни, че изображенията в лентата са основани на база на достоверни портрети на героите, като цифровата платформа дава опция за визуализация на добавена действителност като холограма, хардуерно и софтуерно обезпечена въз основата на изкуствения разсъдък.

Директорът на ОУ „ Алеко Константинов “ Марияна Найденова благодари на цифровия художник Георги Андреев и на журналиста Екатерина Кючукова за самодейностите за цифрово образование, които не престават и с други тематики през идващите месеци.

На открития урок участваха заместник-кметът Гергана Златкова и основният специалист „ Образование, спорт и юношески действия “ в регион „ Централен “ Димитрина Илиева.  Инициативата на пловдивските сдружения към Съюза на българските публицисти продължава и в други пловдивски учебни заведения.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР