Дигиталната трансформация в здравеопазването у нас върви с правилни темпове

...
Дигиталната трансформация в здравеопазването у нас върви с правилни темпове
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Дигитализацията в българското здравеопазване е над средноевропейското ниво

Дигиталната промяна в опазването на здравето у нас върви с верни темпове и доста положителни резултати, което се вижда и на интернационално равнище. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски при откриването на XI-ия народен Фарма конгрес. „ Резултатите на България във връзка с здравните досиета е над междинното европейско равнище. Като страната ни направи „ лъвски " скок единствено за няколко години в бранша и съумя да навакса първичното закъснение ", разяснява той.

„ Очаквам още през днешния ден броят на електронните времеви печати в Националната здравноинформационна система (НЗИС) да доближи 1,5 милиарда, регистрирани са 80 млн. прегледа, 45 млн. посоки за прегледа, 45-47 млн. предписания ", заяви министърът на електронното ръководство. Според него това значи, че към този момент не стои въпросът дали системата работи, а по какъв начин да я подобряваме, тъй като НЗИС не изчерпва електронното опазване на здравето, а е основата на цифровата промяна.

„ Имаме мотив да сме горди с това, че дигитализацията в опазването на здравето се оказа един от надпартийните цели, които в последна сметка успяхме да осъществяваме в годините " заключи в умозаключение Йоловски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР