Дигиталната трансформация може да бъде катализатор за развитието, но само

...
Дигиталната трансформация може да бъде катализатор за развитието, но само
Коментари Харесай

Трансформацията започва

Дигиталната промяна може да бъде катализатор за развиването, само че единствено при изискване, че компанията в действителност се трансформира. Работата по нея допуска освен въвеждане на нови технологии, само че също изисква смяна в културата, процесите и възгледите.

И по-конкретно: фактът, че употребявате разнообразни софтуери за обработка на данни или канали като електронни магазини, не значи, че вашата компания е почнала промяна. Преди да поемете надълбоко въздух и промърморите: „ само че ние към този момент използваме и CRM, и ERP, и DMS … ”, имайте поради, че използването на софтуерни принадлежности е единствено определяне на рамка за трансформацията. С други думи технологията е единствено средство за реализиране на по-големите цели.

Проект или промяна? Не е едно и също.

Изхождайки от богатия си опит от работата по планове за цифровизация и внедряване на облачни технологии, компания  определи главните детайли на цифровата промяна.

Бизнес тактика

За да поставите цифровите технологии в услуга на активността си, е значимо да знаете какво желаете да постигнете. Всеки план за цифровизация би трябвало да има ясно избрани цели, които са неповторими за вашия бизнес проект и зависят от моментното положение и целите на компанията, както и от степента на софтуерна зрялост.

Трансформация на процесите

Ако процесите не са гъвкави, компанията не може да доближи адаптивността, която е нужна, с цел да се реагира бързо на пазарните съмнения, провокации и благоприятни условия. В цифровия свят бизнес системите би трябвало да са гъвкави, а построяването на такива системи изисква рационализиране на съществуващите процеси, а постоянно и цялостния им редизайн.

Управление на измененията

Правилата, които важат през днешния ден, може да се трансформират още на следващия ден. Следователно процесът на промяна би трябвало да се ръководи по метод, който следва бъдещите потребности на компанията, нейните консуматори и пазари, а освен условията на настоящата обстановка.

Обучение

Ако чиновниците не са носители на смяната в компанията, в случай че не знаят защо служат новите принадлежности и отхвърлят да ги употребяват, дигитализацията ще остане единствено на хартия. За да се избегне това, са нужни транспарантна връзка и образование както от страна на ръководителите, по този начин и от софтуерните сътрудници.

Не е елементарно да си предвестител на измененията

Трудно е да си представим, че един човек може независимо да осъществя процеса на цифрова промяна, даже и софтуерно да е доста квалифициран, просветен и в крайник с най-новите трендове. Няма потребност от такива мечти, защото трансформацията е групов развой и не трябва да остава в границите на компанията, откакто може да се улесни посредством партньорство.

Независимо от сферата на активност и поставените цели, при модернизацията на активността е добре да се разчита на някой, който е способен в тази област и има опит в цифровите планове. С оглед на все по-големия избор от софтуерни принадлежности и все по-комплексните условия на новото време пред всеки шеф, който управлява компания в процеса ѝ на трансформацията, стои въпросът: по какъв начин да се обезпечи съответна поддръжка?

От считат, че съдействието е най-ефективният тип помощ. Ако имате потребност от поддръжка, посетете или  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР