Дигиталната промяна на бизнеса е специален проект за А1. В

...
Дигиталната промяна на бизнеса е специален проект за А1. В
Коментари Харесай

Oфис в облака

" Дигиталната смяна на бизнеса " е специфичен план за А1. В него ви описваме за софтуерни услуги, които оказват помощ на всяка компания без значение от размера й да се развива. И представяме техните специфики и приложения, с цел да бъдат разбрани елементарно освен от софтуерните мениджъри.
С навлизането на мобилния интернет и развиването на технологиите хората към този момент могат да работят освен от офиса си, само че и в придвижване. Няма потребност от затваряне в шумни, тъмни или цялостни служебни стаи за дълги часове или търсене на зали за срещи. И е допустимо работата отвън офиса да е също толкоз ефикасна и налична за всички.

А с цел да извършват уговорките си пълноценно, без значение от местоположението си потребителите получават всичко належащо като програмен продукт с познатите приложения като Word, Excel, PowerPoint, Outlook и други, събрани в Office 365. Office 365 се предлага от телекома А1 с месечен абонамент, включена поддръжка и опция за заявяване на спомагателен пакет за първична конфигурация O365.get.started.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Офис по интернет

Популярният Office пакет на Microsoft от няколко години към този момент " живее " в " облака ". Години наред той беше наличен само с предплащане на лиценза и без опция за ъпгрейд към по-нова версия, което отхвърляше елементарните консуматори и множеството дребни компании.
Затова софтуерният колос заложи на облачните услуги и сътвори Office 365. Това разреши на компанията да форсира създаването на приложения, да добави нови технологии към тях като изкуствен интелект, и да ги направи налични, посредством предлагането им с месечен абонамент
както за крайни, по този начин и за бизнес консуматори. В Office 365 се включват услуги като OneDrive и SharePoint, които оказват помощ на взаимната работа на вътрешните екипи, улесняват връзката, съхранението и синхронизирането на данни и планове. Резултатът? По данни
на Microsoft към края на септември т.г. услугата Office 365 се употребява от 200 млн. дейни консуматори месечно. Годишният растеж единствено на бизнес потребителите е 21%.Office 365 е повече от Word, PowerPoint и Excel на едно място. С пакета тези познати приложения са разполагаем когато и да е и на всички смарт устройства в тяхната постоянно настояща версия. Освен това принадлежности като Exchange, OneDrive и Teams подкрепят продуктивността и екипната работа на потребителите. Компаниите, които употребяват Office 365, могат да разчитат, че чиновниците им ще съумяват да работят отвред и да имат достъп до своите документи от всяко устройство. Мениджърите ще възнамеряват разноските по-лесно, защото е належащо да се лицензират единствено нужните на компанията стратегии. Когато изберат предлагането на А1, те споделят единствено с едно контактно лице, както за телеком, по този начин и за IT услуги. Клиентите заплащат месечния абонамент за Office 365 дружно с фактурата си от А1, с който получават и техническа поддръжка на български език от експерти на компанията. IT ръководството става посредством подсъзнателен административен панел, като 99,9% време за работа без спиране e обезпечено от Microsoft.
Интересът към Office 365 пораства, тъй като икономисва разноски на фирмите, а те бързо получават най-актуалните версии. Не се заплащат и огромни суми едновременно за лицензите. А самите приложения са налични от всеки компютър, преносим компютър, смарт телефон или таблет с интернет връзка. Всичко това разрешава на потребителя да работи пълноценно на всички места. Microsoft продължава непрекъснато да развива Office 365. На конференцията Ignite 2019 той показа някои от новите благоприятни условия, които ще навлязат в пакета. Сред тях е и потреблението на изкуствен интелект в някои от приложенията. Excel да вземем за пример ще разпознава дейностите на потребителя и ще демонстрира меню с " хрумвания " въз основата на навиците му. В тях ще има оферти за формули за маркираната таблица, основаване на разнообразни диаграми с данните и други Всичко ще се изобразява като превю и с един клик ще може да се основава и внедрява в документа. Освен това е допустимо потребителят да употребява същото меню, с цел да задава въпроси. Например да попита за извадка единствено за продажбите от таблицата или по какъв начин да пресметна мечтана от него стойност. Приложението ще разпознава подтекста на файла и ще дава съответстващи оферти като евентуални отговори. Преглеждането и интеграцията във файла ще се случва с един клик.

В PowerPoint изкуственият разсъдък ще предлага и хрумвания за дизайн на слайдовете, които се избират съгласно разбор на желанията на потребителя. Самият той ще може да оказва помощ на изкуствения разсъдък да е още по-ефективен отсега нататък като маркира и някои от резултатите като подобаващи или пък несъответствуващи. Менюто за хрумвания ще даде опция на ползващите го да спестят доста време в търсене на функционалности и благоприятни условия на приложенията, и то още веднъж единствено с един клик.

Office 365 включва и облачната услуга OneDrive за предпазване на файлове. Бизнес клиентите получават 1TB в облака като част от месечния си абонамент. Това разрешава елементарно предпазване на всички документи, таблици, презентации и доста други служебни файлове. Те са налични от всяка точка и се синхронизират в действително време. В абонамента са включени и приложенията за взаимна работа Teams и SharePoint Online. Чрез тях връзката и съдействието сред няколко души на разнообразни места в един файл става надалеч по-удобно и елементарно. А по време на Ignite 2019 Microsoft разгласи още, че оптималният брой уеб сайтове в SharePoint става 2 млн. за всеки клиент, като платформата и OneDrive ще поддържат огромни файлове с размер до 100GB.

Друга оригиналност е префокусирането на гласовия помощник Cortana. В последните години тази услуга остана на назад във времето по отношение на Apple Siri и Гугъл Assistant при крайните консуматори. Microsoft обаче вижда огромен капацитет за Cortana при бизнес клиентите. По време на Ignite 2019 Microsoft показа функционалността Play My Emails за Outlook. Тя трансформира Cortana в персонален помощник, като да оповестява с глас на потребителя какъв брой имейла има, кои са по-важните податели, какъв брой дълги са писмата и други Засега услугата е единствено на британски, само че последователно се чака да се прибавят и други езици.

Да раздвижим офиса още повече

Office 365 предлага лицензи за приложенията освен за настолните версии, само че и за мобилни устройства. Това разрешава потреблението на тези технологии и без преносим компютър подръка. Разбира се, работата през компютър ще е по-удобна, изключително за обработка на огромни документи, таблици и диаграми. Модерните преносими компютри са леки и комфортни и по тази причина прибавянето на мобилна интернет връзка към тях е оптималното решение за пълноценно потребление на Office 365.

С комбинирането на двете услуги бизнес потребителите бързо и елементарно получават всичко належащо, с цел да работят на всички места. Данните са предпазени в дейта центровете на Microsoft, като Office 365 поддържа и двуфакторна аутентификация посредством приемане на SMS код, приложение като Microsoft Authenticator или различен способ. Това дава спомагателна сигурност, която ще затрудни и хакерите в възможните им опити да пробият потребителските профили.

Друга изгода са многото варианти за спомагателен надзор. Чрез тях може да се вкарват правила за достъп и отбрана на информацията, съблюдаване на вътрешни и национални регламенти и други Всичко се настройва бързо и елементарно и по този начин чиновниците могат да се концентрират върху работата си, без да губят време със софтуерни конфигурации.
Радослав Радев, IT управител на Acibadem City Clinic

Кои услуги на А1 използватe и от по кое време?

Използваме няколко услуги на А1, измежду които закрепени телефонни линии и абонаменти за Office 365. Преди време цялостната услуга е била изнесена на външна компания. Решихме, че е по-добре да приберем при нас каквото можем. Инвестирахме в личен дейта център и екип.

През предходната година разгледахме дали е преференциално да продължаваме да работим със лична Microsoft Exchange настройка, както беше дълги години. Това е работещо решение, само че когато смяташ вложенията и напъните – доколкото можеш да ги предвидиш, се оказа, че е по-удачно да преминем към Office 365 като клауд услуга.

Защо избрахте предлагането на А1, а не пряк абонамент за Office 365 и почти какъв брой на брой са лицензите ви?

Спряхме се на А1, тъй като се нуждаехме от помощ, с цел да се прехвърлим от една облачна услуга към друга. Те имат експертиза и огромен екип и всичко мина съвсем без никакви проблеми.

Имаме над 1600 лиценза за Office 365. Основно използваме имейл опциите, защото са комфортни за работа. Някои сътрудници доста харесват и приложението Microsoft Project – също част от Office 365, и са удовлетворени. Услугата е бърза, не би трябвало да се занимаваме с ъпдейти, всичко работи на всички места от всевъзможни устройства. Освен това нямаме засечена нито една нейна загуба, а за нас е значимо постоянно да сме онлайн.

Разполагаме и с по-стари Office пакети, които към момента са в приложимост.

Какви са главните преимущества на Office пакета вместо безплатните други възможности като Гугъл Docs, OpenOffice и така нататък?

Използвали сме OpenOffice, само че за жалост този програмен продукт не всеки път е сполучлив. Когато би трябвало да попълняме документи за външни институции, се оказва, че форматирането им не е съвместимо с техни стратегии. Затова за нас е наложително да използваме Microsoft Office, доста е значимо да нямаме проблеми с документите.

Услугите на Гугъл не са безвъзмездни за бизнес клиентите. Не са неприятни, само че за нашите консуматори е по-удачно да разполагат с нещо, което им е добре познато.

Дайте няколко образеца за генерирани изгоди от употребяваната услуга.

Ние сме по-специфична организация, за която е значимо всичко да е на високо равнище. Не можем да вършим опити дали нещо ще сработи или не.

Използването на услугата върви доста леко. За мен голям плюс е, че тя не прекъсва. Освен това постоянно е обновена с най-новата версия. Всичко работи за всевъзможни устройства и платформи. В момента усъвършенстваме и проектите съгласно другите потребности на потребителите.

От позиция на сигурността – не позволяваме качването на файлове онлайн. Имаме лични запаси и файловете се слагат в тях.

След първичната конфигурация на устройства за Office 365 повече работа не сме имали. Единственото, което вършим, е да сътворяваме и закриваме сметки. Нямаме обособен админ, който да се занимава единствено с това.

Сега имаме сигурна и налична услуга на рационална цена. Забравихме от времето, когато ми се обаждаха в 3 часа сутринта, тъй като имаше някакъв проблем с имейла.
Като IT управител това ми разреши да усъвършенствам и екипа си – през днешния ден той се занимава с други, по-важни неща, до момента в който преди бяха нужни най-малко по двама Exchange админа.

Спестяваме и много разноски. Не е нужно да се влага в спомагателна инфраструктура, ъпдейти, поддръжка, зареждане и така нататък

Преди години се съмнявах в триумфа на клауд услугите, само че в този момент е очевидно, че те са сполучливи и промишлеността върви в тази посока. След като хората видяха, че могат да виртуализират пет сървъра в един хардуерен, това повлече всичко останало. Ще има от ден на ден такива услуги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР