Дигиталната медийна и технологична компания Нетинфо, част от Нова Броудкастинг

...
Дигиталната медийна и технологична компания Нетинфо, част от Нова Броудкастинг
Коментари Харесай

Какво предстои за Нетинфо през 2020 г.?

Дигиталната медийна и софтуерна компания Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп, презентира триумфите през миналата и идните цели през новата година пред клиенти и сътрудници на особено събитие на 30 януари в клуб EXE.

Основен фокус за Нетинфо през 2020 година ще бъдат растежите в програматично закупуване на реклама, разширението на услугите по брандирано наличие и отразяването на УЕФА ЕВРО 2020.

Програматичното закупуване господства пазара на цифрова реклама. По данни на IAB Europe над 70% от рекламните вложения в цифрови медии се извършват през разнообразни програматични решения, като България не е изключение от тази наклонност.

През 2019 година програматичните доходи на Нетинфо надвишават 4 милиона лв.. Специфичен сегмент в този размер са по този начин наречените Programmatic Direct покупко-продажби.

При тях изискванията за осъществяване на рекламата се договарят непосредствено сред издателя и рекламодателя, а DSP (Demand Service Platform) технологията на рекламодателя получава фаворизиран достъп до най-качествения инвентар и консуматори. През 2019 година Programmatic Direct покупко-продажбите в Нетинфо са достигнали 650 хиляди лв., което е със 117% повече, в сравнение с през 2018 година Очакванията за 2020 година са този размер да се удвои още веднъж.

Друга мощна световна наклонност е увеличението на вложенията в брандирано наличие и native ads. Те съставляват различни форми на реклама, при които връзката на артикули и марки е естествено вплетена в наличието на платформите и е оптимално съобразена с метода на потребление на медията от потребителите.

През 2019 година приходите на Нетинфо от брандирано наличие и специфични планове надвишават 1 милион лв., което е с 54% повече, в сравнение с през 2018 година През 2020 година в Нетинфо ще оперира нов екип, профилиран в работата с ПР организации и организации за образуване на събития и промоции.

Нетинфо ще продължи да влага и в продуцирането на висококачествено видео наличие, направено особено за цифрови платформи като Vbox7 и YouTube. Продуцентите от 7Talents ще задържат фокуса си върху младата публика.

Ще има продължение на сполучливия риалити формата Top Queen, в който участниците ще се учат по какъв начин да бъдат сполучливи инфлуенсъри. През пролетта ще започва и изцяло нов тийнейджърски уеб сериал - „ Аз съм Изи “. Той ще продължи сполучливата линия на „ Не по този начин, брат “ и „ Следвай ме “, като потопи в актуалната динамичност на сантименталните и другарски връзки, мощно повлияни от обществените мрежи и новите технологии.

Най-голям интерес измежду рекламодателите провокира Европейското състезание по футбол УЕФА ЕВРО 2020. То ще се организира от 12 юни до 12 юли, в 12 разнообразни европейски града и ще вземат участие 24 европейски тима. Срещите ще се излъчват по каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българска национална телевизия, а Gong.bg ще предава всички мачове онлайн в интернет.

Очаква се над 2 милиона и половина консуматори да проследят събитието онлайн.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР