Дигитална информационна кампания за рака на яйчниците се провежда през

...
Дигитална информационна кампания за рака на яйчниците се провежда през
Коментари Харесай

Медици с видео уроци за рака на яйчниците

Дигитална осведомителна акция за рака на яйчниците се организира през целия месец септември -месеца за битка с рака на яйчниците, съобщи БНР. Зад самодейността застават експертите проф. Радка Кънева – началник на Центъра по молекулна медицина, Медицински университет-София, доктор Борис Кръстев – хематолог и онколог, Елена Анастасова – онкопсихолог в Комплексен онкологичен център – Пловдив и йога инструкторите Анастасия Манлихер и Габриела Костова.

В къси видеа всеки от тях дава скъпа информация, съгласно специалността си, за рака на яйчниците, неговите признаци, рискови фактори, диагностика, психически препоръки, рекомендации за хранене и физическа интензивност.

Записите са налични на интернет портала за пациенти –

Овариалният карцином е най-разпространен рак измежду дамите в международен мащаб, а в България е на 6-то място измежду злокачествените болести.

Всяка година към 240 000 дами в света и към 800 в България чуват диагнозата рак на яйчниците, като Европа е измежду районите с най-голям брой на нови случаи на заболяването в света. Заболяването визира най-вече дами над 50 години в менопауза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР