Дигитализацията в строителството е напът да оптимизира цените и да

...
Дигитализацията в строителството е напът да оптимизира цените и да
Коментари Харесай

Нова платформа събира всички документи за сградата

Дигитализацията в строителството е напът да усъвършенства цените и да понижи доста тежките произшествия в бранша. Как може да стане това посредством ASSET INFORMATION MODEL IN 360° (AIM360°) стана ясно на уебинар, проведен от Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти (БАИИК) посредством ZOOM.

Едно от решенията е платформата AIM360°

“Идеята за AIM360° се роди, когато бях проектант на една от най-големите банки в България. Отговарях за 317 банкови офиса в страната, няколко в чужбина, холдингови здания и други недвижими парцели. Имах потребността от програмен продукт, който да сплоти, провежда и запази информацията за плановете в осъществяване, а също по този начин да ми даде опция да проследявам осъществяването и графиците. След дълго търсене, анализиране и изследване стигнах до извода, че сходен програмен продукт няма и в никакъв случай не е имало.

След повече от три години работа, триумфи и провали, събрах екип, с който превърнахме концепцията в действителност “, споделя създателят на платформата, арх. Иво Манов. Той е приключил архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София и е трето потомство архитект. Има дълготраен опит в проектирането на жилищни и публични здания, а по този начин също като проджект управител и инвеститорски надзор.

Създава платформата AIM360° особено за вложители, консултанти и проектанти, която сплотява, провежда и съхранява цялата информация за строително-инвестиционния развой на едно място: чертежи, документи и екзекутиви на действително изпълнените строително-монтажни работи. По този метод е улеснен обменът на информация сред участниците в строителството, като също по този начин са добавени функционалности и технологии, които да усъвършенстват процесите. Дигитализацията на строително-инвестиционния развой е значима освен за строителния бранш, само че и за българската стопанска система.

Експерти приказват интензивно по тематиката от няколко години. Според тях единствено по този метод ще се обезпечи по-високо качество и по-бързи темпове на планиране и осъществяване на обектите, както и тяхната по-добра поддръжка и удължение на живота им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР