Дигитализацията е основен приоритет за нас. 2/3 от хората у

...
Дигитализацията е основен приоритет за нас. 2/3 от хората у
Коментари Харесай

Сачева представи четвъртия стълб на Плана за възстановяване

Дигитализацията е главен приоритет за нас. 2/3 от хората у нас не имат съществени умения. Това съобщи общественият министър Деница Сачева при показване на четвъртия дирек от Плана " Справедлива България ".

150 млн. лева са планувани по проекта за възобновяване за хората с увреждания, тези средства са за обезпечаване на досегаемост и персонална подвижност на хората с трайни увреждания, както и приобщаване на тези хора към всички сфери на публичния живот.

Тя посочи, че в идващите 5 години ще заложим на вложенията за възстановяване на работата и повече подходи за нововъведения, както и за потребление на технологии от възрастни хора.

" 72% претовареност на работещите си слагаме като цел с този проект, ще разгърнем квалификацията и повишение на цифрови умения, тъй като 2/3 от хората у нас не имат такива умения. Реформата е обвързвана с образования, насърчаване на цифрови умения, основаване на принадлежности за образования за възрастни ", сподели Сачева.

80 млн. са заложени за образование за възрастни, образуване на електронни и отдалечени образование, електронни проби.

Една от най-големите промени е обвързвана със тактиката за дълготрайна грижа, в промяната влизат три съществени закона- Законът за обществените услуги, Законът за персоналната помощ и Законът за хората с увреждания. Основно предизвикателство в обезпечаване на грижа в домашна среда, както и за всички настанени в обществени институции.

В идващите 5 години ще заложим на нововъведенията в обществените услуги, ще наблегнем на повишение на качеството на услугите.

Специален фокус се слага на цифровите услуги, това е едно най-големите пера в този проект. Следващото най-голямо перо е обвързвано със обществените услуги. Важно е да се дават интегрирани обществени услуги, по тази причина сме планували да изградим на най-малко 174 нови такива услуги за най-малко 5 200 души, сподели още Сачева.

През идващите 5 години ще заложим на възстановяване на работата посредством новаторски подходи.

Реформите, които са заложени са финансирани освен с евросредства, само че и с пари от нашия бюджет, съобщи общественият министър Деница Сачева на полемика по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност на страната.

В МТСП се създава тактика за обществения бранш тя се прави взаимно с експерти от сферата, както и представители на МОН. Тази тактика ще бъде показана през първите месеци на 2021 година, сподели още Сачева. В тази система най-важни са хората, точно по тази причина имаме хрумвания да разширяваме професионалното обучение в обществената работа.

" Ние би трябвало да разгърнем целия набор на ограничения и нововъведения с цел да може да сме конкурентноспособни, и по това има доста какво да се направи. Приоритет в здравето е психиатричната помощ и лекуването на инсулти, изключително в условия на пандемия. Важна е дигитализацията и промяната в здравната система. С четвъртия дирек затваряме целия цикъл от ограничения за възобновяване на страната ", сподели вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР