Дигитализацията днес е повсеместна. В цифровизирани общества бързо се превръщат

...
Дигитализацията днес е повсеместна. В цифровизирани общества бързо се превръщат
Коментари Харесай

Светът се нуждае от нови идеи, за да се пребори с настъпващия цифров феодализъм!

Дигитализацията през днешния ден е повсеместна. В цифровизирани общества бързо се трансформират и Съединени американски щати и Китай и Русия и Европа, че даже Индия и Африка.

Децата ни все по-малко имат общо с нас на техните години. Те от ден на ден живеят във виртуалния свят, вместо да играят на дама и на топчета или да сглобяват модели на кораби и самолети. Не е надалеч времето, когато те дотолкоз ще са зомбирани от мрежата, че непринудено ще одобряват да станат кодове, да станат поредност от 0 и 1 в мрежата. 

Системата internet of things (интернет на нещата) настава световно, незабелязано трансформирайки нас в плебеи на смарт телефоните си, на всевъзможни гаджети, дивайси, QR кодове и електронни услуги. Навсякъде се приказва за " умни градове " (smart cities). В България такива планове текат в София и Габрово. 

В Big data ежесекундно се натрупат големи количества данни, а всички ние от дълго време имаме в мрежата чат ботове, наши електронни копия, в които е насъбрана цялата информация за нас, за нашите усети, желания, за това с кой и какво приказваме и въобще за цялото ни съществуване. Изкуствен разсъдък непрекъснато актуализира и проучва тези данни, знае защо мислим и планува даже нашите бъдещи дейности. 

В десетки страни се изготвят " банки " с ДНК на цялото население. По това се работи и в Съединени американски щати и в Русия и в Китай. Целта на тези мероприятия не е още напълно ясна, само че надали е за " предотвратяване от генни оръжия ", както тръбят някои медии. 

Заговори се интензивно за развиване и на Интернет на телата (internet of bodies - IoB) - директните връзки сред телата ни и мрежата…

Светът се трансформира скоростно. Идва времето, когато не технологиите ще ни служат, а самите ние ще станем част от тях. Интернет няма да е средство за реализиране на наши цели, а ние ще сме част от интернет. Ще заживеем тотално в матрицата.

Официалната агитация ни показват дигитализацията на личния ни живот като напредък, като незаобиколима съдбовна наложителност, като нови хоризонти за разцвет и развиване. Стотици милиарди от налозите, които ние плащаме отиват за цифровизация, за 5 и 6G системи за транспорт на данни и за всевъзможни други софтуерни " усъвършенствания ". 

Светът, обаче през днешния ден не се ръководи нито от Организация на обединените нации, нито от националните държавни управления, парламенти или президенти, а от един глобализиран хайлайф,  който няма народност, раса или вяра. Този наднационален хайлайф е единен в ложи, Билдерберг клубове, давоси и какви ли още не структури и негов обединител е волята за тотална и безконечна световна власт. 

Същият хайлайф натиска за скоростна цялостна цифровизация, наречена Internet of everything (Интернет на всичко) - за преобразяване на планетата ни в свят, в който всичко ще е в мрежата (умна планета - smart earth), а ръководството ще е поверено на изкуствени интелекти, " настройвани " от " водачите ". 

Никой не ни споделя, че това ще е система за цялостен надзор,  световен електронен концлагер, който дефинитивно ще трансформира капитализма във феодализъм и ще увековечи господството им - господството на милиардерите над милиарди крепостни селяни. 

Ще допуснем ли това или ще търсим способи да се борим? 

Днешните ни проблеми - войната в Украйна, борбата за запаси и даже така наречен битка сред еднополярния и многополярния свят са единствено поредна битка сред милиардери - сред стопански елити, за пари и влияние…и нищо повече. Глобалният проблем - дали ще се превърнем непринудено в цялостни цифровизирани зомбита или ще се борим за нов ред в света остава и освен остава, а и от ден дневно потребността от решението му се изостря. Защото, без значение от нуклеарните ракети на Русия, безбройните фабрики на Китай или културното завещание на Европа, към този момент най-важно е чия е мрежата.

 Дори някои да се пробват да се еманципират в нея, те отново ще са длъжни да се преценяват с GOOGLE, MICROSOFT, AMAZON, Apple…а тези колоси са благосъстоятелност на същия хайлайф. Членовете му към този момент са се самопроизвели в свръхчовеци и за тях останалите милиарди хора не са нищо друго с изключение на добитък, който не би трябвало да им основава проблеми до момента в който открият най-лесният метод да го " утилизират " (преформатират), с цел да не цапа повече " земята ИМ ".

Главният проблем пред света е не кой ще владее петрола или даже чии пари ще са съществена валута. Проблемът е кой ще владее интернет.

Това е същинската война за бъдещето. 

Ще допуснем ли дигитален феодализъм - световен електронен концлагер и бъдеща утилизация или ще открием нова идеология, която да сътвори световен дигитален социализъм (без значение дали тъкмо по този начин ще се казва) - свят, в който въз основата на технологиите хората вземат решение материалните си проблеми и цялото човечество ще се насочи  първо към духовно рационализиране а след това и към такива нови провокации като завладяването на космоса. 

Борбата не е сред страни, а е на човечеството против глобализирания хайлайф

И това ще е идеологическата битка на бъдещето. 

Затова и светът незабавно се нуждае от нова концепция, от нова идеология. 

Милиардерите доста добре знаят, че концепциите, а не софтуерните революции или новите пазарни ниши водят към смяна. Знаят, че преди два века не парната машина като нова технология промени света към по-добро, а концепциите на Георг Хегел, Карл Маркс и Робърт Оуен. Знаят, че не електричеството и автомобила сътвориха на запад междинната класа, а концепциите на мислители като Джон Мейнард Кейнс. Точно по тази причина през днешния ден, когато в ръцете на няколко хиляди свръхбогати е насъбрано положение по-голямо от положението на няколко милиарда небогати, тези свръхбогати никога не желаят да позволен появяването на нова идеология.  

А ние пък би трябвало да се борим да я има. В основата и би трябвало да е разбирането, че 

не би трябвало да се борим с бедността (както от десетилетия подправено напяват МВФ, СБ, Организация на обединените нации и т.н.) а с несъразмерното благосъстояние. Не бедните, а богатите основават всички проблеми. Единственият проблем на бедните е, че желаят да ги има, а единствен проблем на богатите е, че бедните може да им вземат властта и благосъстоянията, дружно с главите, което се е случвало неведнъж в международната история и по тази причина би трябвало да им наложат цялостен надзор и (или) да ги унищожат. 

Новата идеология би трябвало да е основана на заслужено преразпределение на благосъстоянията, на лишаване насъбраните милиарди от свръхбогатите, на общочовешка благосъстоятелност и надзор върху интернет и новите технологии

 Мрежата би трябвало да бъде ръководена и следена от нова, същинска организация на обединените народи, а свръхтехнологиите би трябвало да са налични до всички. 

Само по този метод можем да се спасим от опитите за преобразяване на едни персони в свръхчовеци, а на милиарди други - в електронни плебеи. 

Такава система би ни дала опция вечно да се преборим с заболяванията, с глада, с раздялите и споровете, а също и с алчността и егоизма.

 Майката Земя може да храни и 20 и повече милиарда души, само че единствено в случай че има вярно систематизиране на богатствата и хармонично устроено световно общество, основано не на индивидуализма и персоналния триумф, а на колектива и груповия триумф. 

За да се схванат тези съдбоносни за всички нас провокации в света би трябвало да се образуват ядра, групи от знаещи, мислещи и образовани хора, които осъзнават заплахите и са способни да изобретят и наложат новата идеология. 

А в основата на всичко отново са знанията. Глобалните водачи тъкмо по тази причина постановат измежду масите егоизма, алчността и простотията, с цел да няма знаещи хора, да нямат врагове. 

Само знанията могат да ни спасят и колкото повече и по-бързо го схванат, толкоз по-възможно става и спасението на цивилизацията ни. 

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР