Digital Currency Group (DCG), конгломерат за рисков капитал, е на

...
Digital Currency Group (DCG), конгломерат за рисков капитал, е на
Коментари Харесай

DCG на Бари Силбърт спира търговията за институционалните инвеститори

Digital Currency Group (DCG), конгломерат за рисков капитал, е на път да закрие дъщерното си сдружение TradeBlock заради разнообразни фактори, в това число положението на стопанската система като цяло и регулаторната неустановеност към криптовалутите в Съединени американски щати.

TradeBlock, ръководена от Брин Мадиган, ще стартира процеса на закриване на 31 май, както се показва в отчет на Bloomberg от 25 май.

Говорител, представен от Bloomberg, изясни, че решението за закриване на аспекта на бизнеса, обвързван с платформата за институционална търговия, е повлияно от комплицираната регулаторна среда за цифровите активи в Съединени американски щати, съчетана с продължителната крипто зима и общите стопански условия.

Това закриване идва, откакто преди този момент DCG закри централата на подразделението си за ръководство на благосъстоянието през януари 2023 година Продължителната крипто зима и сривът на FTX, дружно с последвалия спад в крипто бранша, имаха каскаден резултат върху фирмите на DCG, което докара до съкращаването на над 500 чиновници.

Самата DCG се сблъска със обилни загуби от над $1 милиард през 2022 година, които значително се дължат на последствията от рухването на крипто хедж фонда Three Arrows Capital.

Като прибавим и неотдавнашните им проблеми, DCG не съумя да извърши заплащане на дълг в размер на $630 милиона, изискуем на Gemini, закъсала крипто борса. Сега Gemini обмисля вид за опрощаване, който би довел до краткотрайно понижаване или прекъсване на заплащанията, според от готовността на DCG да стартира договаряния за реализиране на консенсусно съглашение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР