digital.bgС увеличаването на осведомеността относно личните данни и начина, по

...
digital.bgС увеличаването на осведомеността относно личните данни и начина, по
Коментари Харесай

Как да активираме инкогнито режима в браузърите

digital.bg

С увеличението на осведомеността по отношение на персоналните данни и метода, по който компаниите ги събират и продават, не е чудно, че хората се интересуват от способи за запазване на поверителността и за това кои са положителните практики при сърфирането в мрежата.

Един от тези способи е потреблението на режим за поверителното сърфиране в браузъра. При този режим историята на сърфирането, „ бисквитките “, кешът, паролите и данни за автоматизирано попълване не се съхраняват.

 

Можете да активирате режима за частно сърфиране благодарение на вградените принадлежности в интернет браузъра си, да вземем за пример режим „ Incognito “ в Гугъл Chrome. Но можете също да употребявате браузър, който е основан с единствената цел  да опази неприкосновеността на персоналния живот на потребителите.

 

Важно е да разберете, че персоналното сърфиране не е същото като потреблението на VPN. Частното сърфиране не разрешава локалните файлове да се съхраняват в браузъра ви по време на сесия, като да вземем за пример „ бисквитки “ и вашата история. Въпреки това, частното сърфиране не прикрива вашия IP адрес. Нито пък крие вашата активност от вашия интернет снабдител или мрежови админи на работното място. Частното сърфиране е характерно за браузъра и не може да управлява следите от вашата активност, които са съхранени отвън приложението. Важно е да разберем това разграничаване, припомнят от Make Use Of.
Как да активирате нкогнито режима  в Гугъл Chrome?
На десктоп версията на браузъра, използвайте клавишната композиция Ctrl + Shift + N. Можете също да употребявате падащото меню в горния десен ъгъл на браузъра и да изберете „ New incognito window “.

 



 

Можете да определите дали сте в режим „ Инкогнито “ на версията на Chrome на работния плот посредством иконата  Incognito (шапка и очила), която би трябвало да е вдясно от лентата за търсене.

 



 

В мобилната версия на Chrome можете да влезете в режим „ тайно “ посредством падащото меню вдясно от лентата с URL адреси. Тук изберете „ New incognito tab “.

 



 
Как да активирате Private Browsing в Safari?
В приложението Safari за настолни компютри можете да употребявате директен път или основното меню за достъп до поверителното сърфиране. Използвайте „ Shift + Cmd + N “, с цел да отворите нов прозорец за частно сърфиране. Или преминете към горната лента с менюта на програмата и изберете File > New Private Window.

 



 

В iOS ще би трябвало да отворите приложението Safari и да изберете иконата на табовете, която се появява като два квадрата. След това ще би трябвало да изберете менюто „ Private “ в долния ляв ъгъл на приложението, където можете да отворите нов таб, като употребявате иконата „ + “.

 



 
Как да активирате Private Browsing в Mozilla Firefox?
 



 

В десктоп версията на браузъра можете да употребявате клавишната композиция „ Ctrl + Shift + P “. Можете също да получите достъп до частното сърфиране, като кликнете върху падащото меню в горния десен ъгъл на браузъра и изберете „ New Private Window “.

 



 

В мобилната версия на Firefox можете да влезете в частния режим на сърфиране посредством падащото меню в горния десен ъгъл на приложението. Изберете менюто и по-късно натиснете „ New private tab “.

 



 
Как да активирате Private Browsing в Opera?
 



 

Използвайте клавишната композиция „ Ctrl + Shift + N “. Това ще отвори нов частен прозорец на браузъра. Можете също да кликнете върху логото на Opera в горния ляв ъгъл на екрана, с цел да отворите падащото меню и да изберете „ New private window “.

 



 

В мобилната версия на браузъра Opera ще би трябвало да изберете иконата с табове (квадрат с номер вътре) в долния ляв ъгъл на приложението. Ще се отвори прозореца „ Speed Dial “, където можете да видите всички табове. В горната част на приложението можете да видите две категории табове: естествени и частни. Докоснете „ Private “ или плъзнете до десния прозорец, с цел да влезете в частния режим на сърфиране в приложението. След това изберете иконата „ + “, с цел да отворите нов частен таб. Тези нови табове ще бъдат отворени в режим „ Private Browsing “. Всички частни табове могат да се видят в това меню за бързо навигиране.

 


 Как да изключите режима за частно сърфиране?
Тъй като режимът на частно сърфиране не е конфигурация по дифолт в тези браузъри, доста е елементарно да излезете от него. Трябва единствено да пандизите прозореца за поверително сърфиране и всички нови отворени прозорци ще са в естествен режим.

 



 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР