digital.bgОт Make Use Of са събрали най-важните съвети и приложения,

...
digital.bgОт Make Use Of са събрали най-важните съвети и приложения,
Коментари Харесай

6 лесни начина да настроим Android смартфона си за извънредни ситуации

digital.bg

От Make Use Of са събрали най-важните препоръки и приложения, които можете да употребявате, с цел да подготвите Android телефона си за незабавни обстановки.

Малко хора се замислят, че с изключение на да ги забавлява, осведоми и свързва с обичаните им хора, техният смарт телефон може да им е от огромна изгода и при изключителни незабавни обстановки.
1. Активирайте режима Lockdown
Една от новите функционалности на Android Pie е Lockdown. С нея можете неотложно да изключите няколко настройки, които биха могли да изложат вашите персонални данни на риск и неоторизиран достъп.

 



 

За да активирате режима Lockdown отидете в „ Settings “, превъртете надолу и ще видите „ Security & location “, докоснете „ Lock Screen Preferences “. Активирайте опцията „ Show lockdown option “.
2. Актуализирайте информацията за незабавни случаи
 



 

Android има вградена потребна алтернатива, която ви разрешава да поставите значима информация за незабавни случаи и контакти  на изводи екран на телефона си. Разбира се, би трябвало първо да добавите нужните данни. За тази цел преминете към Settings -> About Phone -> Emergency Information. Сега попълнете главните полета – вашето име, кръвна група, дали сте донор на органи, какви алергии имате и незабавни контакти. За да прегледате запаметените данни, плъзнете нагоре върху изводи екран, докоснете „ Emergency “, по-късно изберете „ Emergency Information “.

 

Имайте поради, че тези стъпки могат да се разграничават според от производителя на телефона. Ако не можете да намерите опцията под упоменатия раздел, пробвайте да я потърсите.
3. Активирайте Emergency Alerts


 

Когато има евентуална нова опасност във вашия регион, Android може да ви изпраща обществено публикувани публични бродкасти. Въпреки че нормално телефонът ви е надъхан да ги получава по дифолт, би трябвало да се уверите дали това е по този начин.

 

Тази алтернатива ще намерите в Settings -> Apps & Notifications -> Advanced -> Emergency Alerts. Тук можете да изберете кои типове сигнали желаете да се актуализират и да изберете дали желаете телефонът ви да вибрира за тях.
4. Използвайте вградения SOS директен път


 

В някои райони и на някои Android устройства има SOS директен път. Когато го задействате, телефонът автоматизирано предава сигнал за злополучие и местоположението ви на локалните служби за незабавна помощ. В случай, че мобилните данни или местонахождение на телефона ви не са включени, докосването на SOS директния път ще ги принуди да се задействат.

Този способ се разграничава според от това къде живеете и какъв е телефонът ви. Samsung, да вземем за пример има по-усъвършенствано решение. Функция на тези устройства осведоми контактите ви, че имате проблем като им изпраща вашето местонахождение, аудиозапис и даже фотоси. Може да намерите тази функционалност в Settings -> Advanced features -> Send SOS messages.
5. Тествайте приложението Medical ID
 



 

Ако смятате, че функционалността за информацията за незабавни случаи, която е вградена в Android е прекомерно лимитирана и не се вижда елементарно на изводи екран, пробвайте приложение на трета страна. Едно такова приложение е Medical ID. То има безвъзмездна и платена версия, чиято цена е $6,50.
6. Поддържайте връзка с Гугъл Trusted Contacts


 

Trusted Contacts на Гугъл е приложение, което ви разрешава да следите местонахождението на вашите близки. Можете да споделите местоположението си с вашите надеждни контакти в действително време и да поискате тяхното. Потребителите имат опция краткотрайно или непрекъснато да дават достъп до своето местонахождение и да го анулират, когато пожелаят. Нещо повече, има функционалност за незабавна помощ, която автоматизирано споделя местоположението ви с доверените ви контакти, в случай че не отговаряте в избран интервал от време.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР