digital.bgМорзовият код някога е бил революционна форма на комуникация, тъй

...
digital.bgМорзовият код някога е бил революционна форма на комуникация, тъй
Коментари Харесай

3 безплатни приложения за изпращане на кодирани съобщения

digital.bg

Морзовият код в миналото е бил революционна форма на връзка, защото разрешавал на хората да предават известия на дълги дистанции. Въпреки че през 21 век не е от огромна изгода заради актуалните технологии, има занимателни способи, по които може да го употребявате.

От Make Use Of са подбрали 4 безвъзмездни приложения за изпращане на известия посредством Морзовия код.
1. Morse Typing Trainer
 



 

Едва ли владеете Морзовия код, само че това не е проблем, тъй като елементарно може да намерите ключ или блок-схема в интернет, с цел да преведете кода. Може обаче да желаете да научите Морзовия код, тогава ще имате потребност от приложение като Morse Typing Trainer на Гугъл. Гугъл го пусна дружно с поддръжката на Морзов код в клавиатурата си Gboard за Android и iOS.

Този инструмент употребява образни способи, с цел да ви помогне да свържете всяка писмен знак в кода със съответните точки и тирета. Можете да получите достъп до услугата на вашия работен плот, само че тя е предопределена за потребление на вашия телефон посредством приложението Gboard.

Използване на моржовия код на Gboard за Android

Първо, изтеглете Gboard, в случай че към този момент не е на вашия телефон. За да отворите настройките на приложението, изберете текстово поле, с цел да изведете клавиатурата си. Ако се появи друга клавиатура, докоснете иконата Keyboard в долния десен ъгъл и преминете към Gboard.

След това натиснете стрелката в горната част на клавиатурата, с цел да се покаже лист с икони. Изберете бутона с три точки за Менюто, за проявление на още детайли, след което докоснете иконата на зъбно колело, с цел да отворите Settings.

 



 

Изберете Languages и стремежи език. Плъзнете надясно и изберете Morse code. Докоснете „ Done “, с цел да добавите Морзовия код. За да превключвате сред общоприетата клавиатура и тази с Морзов код, докоснете иконата Globe в Gboard.

 



 
Използване на моржовия код на Gboard за  iPhone
 



 

Изтеглете Gboard от App Store, в случай че към момента не сте го създали и отворете приложението от началния си екран. След това, изберете Languages, след това Add language. Превъртете надолу към долната част и изберете „ Morse Code – … “ за желания от вас език. Сега Морзовият код е прибавен към вашата клавиатура. За да превключите към него, докоснете иконата „ Globe “ в Gboard.

 
2. Morse Code Translator
 



 

Ако не желаете да се ангажирате с проучването на Mорзовия код, към момента можете да употребявате принадлежности като Morse Code Translator за изпращане и приемане на известия на вашия компютър.

 

Този уебсайт ви разрешава да въведете известие на британски език и да видите еквивалента му в Морзов код. След като въведете известие, можете да натиснете „ Play “, с цел да чуете кода.  За да споделите известието с други хора, кликнете върху бутона Save, с цел да изтеглите копие на аудиото във WAV формат. Или използвайте бутона „ Send “, с цел да създадете неповторим URL адрес, който можете да изпратите на другари.

3. Morsecode.me

 



 

Този уебсайт ви разрешава да поддържате връзка с други хора посредством Морзовия код. Докато хората вкарват своите известия, ще чувате съответните звуци и ще видите текстът да се появява в действително време. Услугата предлага няколко канала според от равнището на вашите умения. По подразбиране канал 1 е за начинаещи. Има ключ от дясната страна, който ще ви помогне, само че уеб сайтът упорства да се употребява единствено от хора, които знаят кода, с цел да не се „ запушва “ чата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР