digital.bgМодерните технологии вече станаха причина за редица впечатляващи открития в медицината през

...
digital.bgМодерните технологии вече станаха причина за редица впечатляващи открития в медицината през
Коментари Харесай

Нов кръвен тест ще прогнoзира по-прецизно каква ще е продължителността на живота ни

digital.bg

Модерните технологии към този момент станаха причина за редица впечатляващи открития в медицината през последните години. Учените не престават да работят над голям брой нови планове и също по този начин тестват разнообразни способи, за могат точно да предвиждат продължителността на живот. Един от най-силните принадлежности, с които разполагат за тази цел са кръвните проби. Вземането на проба става бързо, а нужното съоръжение го има във всяка лаборатория.

Екип от откриватели на Leiden University създават нов кръвен тест, който има редица прерогативи. Официалните данни от тестванията на 44 хиляди доброволци демонстрират към 80% успеваемост в прогнозирането на риска от смъртност в идващите сред пет и 10 години. Новият кръвен тест дава подробен разбор на 226 метаболита. Това са странични артикули, които клетките и тъканите в тялото изливат в кръвния поток за циркулация и премахване.

Използвайки тази неповторима сбирка от маркери учените избират единствено 14 от тях, които дават най-хубава визия какъв брой ще издържи човешкото тяло. Анализът включва още данни за възрастта, пола и здравното досие на всеки пациент и дава доста по-презцизна прогноза за продължителността на живота. Учените се надяват да подобрят още повече опциите за диагностика и предварителна защита на новия кръвен тест.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР