digital.bgМного хора разчитат на лаптопи и таблети както за служебните

...
digital.bgМного хора разчитат на лаптопи и таблети както за служебните
Коментари Харесай

Как да удължите живота на батерията на вашия лаптоп

digital.bg

Много хора разчитат на преносими компютри и таблети както за служебните си отговорности, по този начин и за  обществения си живот. Но макар големия прогрес в мощността и опциите на тези устройства, незадоволителния живот на батерията остава проблем за мнозина.

Няма нищо по-разочароващо от това, батерията на вашия преносим компютър да се изчерпи по средата на решаването на значим проблем. За да избягвате напрежението в сходни обстановки, разгледайте информацията на mirror.co.uk за това по какъв начин може да удължите живота на батерията на вашия преносим компютър.

 

Полезно: Как да възстановим неработеща батерия на преносим компютър

 
Изключете WiFi, когато нямате потребност от него
Въпреки че главно потреблението на вашия преносим компютър евентуално ще изисква достъп до интернет, има алтернатива за деактивиране на Wi-Fi функциите, когато той не се употребява. Wi-Fi адаптерът черпи доста сила от батерията, тъй че изключването му, когато сте някъде без покритие, може да ви спести забележителна част от живота на батерията.

 

За да извършите това, може да употребявате бутона за бърз достъп на клавиатурата ви в случай че има подобен, или  отидете до настройките посредством менюто Start, изберете „ Network & Internet “ и след това изключете Wi-Fi таба.  

 

Bluetooth адаптера, който също е добре да бъде изключван когато не се употребява, може да бъде изключен посредством достъп до секцията „ Devices “ на началната страница на настройките ви.

 
Намалете яркостта на екрана
Яркостта на екрана е един от най-важните фактори, които могат да повлияят на живота на батерията. Един елементарен метод да коригирате това е да употребявате клавишна композиция, която е налична функционалност на множеството преносими компютри (обикновено тя включва бутона „ Fn “, плюс един от клавишите с F-номер в горния ред). Освен това можете да отворите настройките на системата посредством бутона „ Start “, изберете „ System “ и по-късно да настроите яркостта от скалата под таба „ Devices “.

 
Използвайте батерията, откакто се зареди
Много хора обичат да зареждат батерията на преносимия компютър си непрекъснато, в случай че не употребяват машината си до момента в който са в придвижване. Това може да бъде пагубно за положението на вашата батерия. Някои преносими компютри включват функционалност за грижа за батерията, с цел да се избегне този проблем, като се предотврати цялостното зареждане на батериите. Най-доброто решение обаче е да изтощите батерията на преносимия компютър си изцяло преди да я презаредите, с цел да увеличите живота ѝ.

 
Изключете всички ненужни периферни устройства
Всеки развой, който стартирате на преносимия компютър, се нуждае от батерията, с цел да зарежда функционалността. Един външен микрофон или обвързвано USB могат да повлияят на успеваемостта на вашата батерия, тъй че премахването на тези, които не се употребяват, ще бъде извънредно потребно.

 
Управлявайте вашите приложения и стратегии
Все още има хора, които държат безчет отворени табове на браузъра си. Макар че вашият преносим компютър може да поддържа всички тези страници, от батерията се изисква повече мощ, с цел да поддържа тези приложения да работят. Затварянето на неизползваните табове освен ще форсира работата ма вашия преносим компютър, само че и ще удължи времето му на работа.

 

Това важи и в случай че стартирате няколко стратегии по едно и също време. Няма нищо неприятно в това, само че откакто към този момент не употребявате избрана стратегия или програмен продукт, добре би било да ги пандизите, до момента в който не се нуждаете от тях още веднъж.

 
Променете настройките за зареждането
Съществува просто решение като смяна на настройките на батерията и слагането ѝ в режим „ Battery Saver “, което е изключително потребно, когато сте в придвижване. Много преносими компютри имат директен път до настройката „ Battery Saver “, като кликнете върху иконата на батерията в лентата с принадлежности в долния десен ъгъл и коригирате скалата на плъзгача надолу.

 

Като опция можете да получите достъп до Control Panel от менюто „ Start “, изберете  „ Hardware and Sound “, измененията настройките на батерията си в секцията „ Power Options “, което ще понижи потреблението на сила на вашите систематични процеси, като сведе до най-малко интензивността във фонов режим.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР