digital.bgКомпанията SpaceX продължава да работи усилено, за да постигне амбициозната

...
digital.bgКомпанията SpaceX продължава да работи усилено, за да постигне амбициозната
Коментари Харесай

Ето как Илон Мъск планира да прати 1 милион души на Марс до 2050г.

digital.bg

Компанията SpaceX продължава да работи интензивно, с цел да реализира амбициозната си цел да прати първите хора на Марс. Сега научаваме малко повече елементи за бъдещите задачи, които са планувани. Лично шефът на SpaceX, Илон Мъск разкри, че желае да изпрати 1 милион души на " алената " планета преди 2050г. За да трансформира тази неповторима концепция в действителност е предвиденo да се създават 1000 ракети Starship през идващото десетилетие. Това значи по 100 на всяка година.

 


 

След като бъде изпълнена тази цел ще се премине към същинската фаза, която е обвързвана с изпращането на приблизително три ракети дневно. По този метод Илон Мъск счита да трансформира пътуването в Космоса в налична опция за всеки човек на Земята. Шефът на SpaceX също по този начин посочи, че на бора могат да се качат към 100 пасажери. Припомняме ви, че Starship е най-мощната и усъвършенствана ракетна система до момента и ще може да носи карго товар от 100 тона.

 



 

Ключова част от проекта на SpaceX са късите времеви интервали, в които орбитите на Земята и Марс се изравняват и се случват един път на всеки 25 месеца. Това разрешава на галактическите кораби да се възползват от въртенето на Земята и да се насочат към пътешестване с невисок разход на гориво към Марс. От Илон Мъск разбираме, че SpaceX ще изчакат до момента в който настъпи този интервал и ще изпратят 1000 ракети Starship в границите на 30 дни на всеки 26 месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР