digital.bgКлючова част от всяко планиране на предстоящи пътувания е подготовката

...
digital.bgКлючова част от всяко планиране на предстоящи пътувания е подготовката
Коментари Харесай

7 Android приложения, които ще ви помогнат да оцелеете сред природата

digital.bg

Ключова част от всяко обмисляне на идни пътувания е подготовката на вашия смарт телефон. Това значи инсталиране на подобаващи приложения, които освен  че имат офлайн режим, могат да ви оказват помощ в разнообразни сложни обстановки.

С верните приложения можете да превърнете вашия смарт телефон в комплект за оцеляване. От  Make Use Of  са събрали Android приложенията, които може да ви бъдат нужни при идващото ви премеждие навън.
PSS
Приложението PSS е създадено за улеснена връзка на нуждаещи се от помощ туристи с Планинската Спасителна Служба в България. При включване на GPS приемника на телефона, приложението демонстрира GPS координатите на настоящото местонахождение. Има бутон за изпращане на SMS известие с GPS координатите към дежурния център на ПСС.
Offline Survival Manual
Това е офлайн управление за оцеляване, което дава наръчници и публикации по голям брой тематики, които са налични без интернет връзка. За страдание информацията е на британски език. Но в случай че знаете британски език ще може да научите по какъв начин да запалите огън без каквито и да било модерни принадлежности, кои растенията да избягвате да ядете и пипате и доста друга потребна информация.
Locus Map
Locus Map съдържа просторен азбучник на офлайн карти, които са предопределени най-вече за туризъм, колоездене и други сходни екскурзии. Приложението поддържа Съединени американски щати, Канада, огромна част от Европа. Locus ви разрешава авансово да планирате маршрутите си и да ги записвате с куп статистики като изминатото разстояние, движение и височината. Приложението носи голям брой други услуги, които може да ви бъдат потребни. Има асистент за паркиране, вграден управител за полеви бележки и графични принадлежности.
Digital Compass
Вашият Android телефон евентуално има авансово инсталиран компас, само че в случай че няма добре е да си инсталирате уместно приложение от Play Store. В композиция с офлайн приложенията за навигация, цифровите компаси могат да бъдат от огромна изгода. Те могат да ви отведат в вярната посока, даже в случай че телефонът ви няма интернет връзка.
OpenSignal
OpenSignal е приложение с което може да намерите най-близките до вас Wi-Fi точки за достъп.
Spyglass
Приложението Spyglass може да е от огромна помощ на хората, които обичат разходките из природата. Spyglass обезпечава GPS услуги, когато няма покритие или връзка с мобилна мрежа. В това число влизат и офлайн карти, направления и други  
Shazam
Ако желаете да идентифицирате растенията, на които попадате до момента в който сте в планината, имате потребност от приложението Shazam. То работи като събира данни от огромна обществена мрежа, която качва фотоси и информация по отношение на растенията. След като извършите фотография на растението, което ви интересува, приложението ви пита, коя част от растението тъкмо сте снимали. В сходство с това ви връща лист с най-хубавите попадения. За всяко едно от тях може да разгледате фотоси на листата, цветовете, плодовете, стъблото или цялото растение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР