digital.bgGoogle eкспериментират с нова функционалност, която ще ни предостави повече

...
digital.bgGoogle eкспериментират с нова функционалност, която ще ни предостави повече
Коментари Харесай

Експеримент: Нова функция в Google ще ни позволи автоматично да изтриваме локацията

digital.bg

Гугъл eкспериментират с нова функционалност, която ще ни даде повече надзор над нещата, които се съхраняват в aкаунтите ни. Въпросният инструмент ще предложи комфортен метод да изтриваме историята на посещаваните от нас локации, както и данни за уеб интензивността в интернет и приложенията, които използваме. За да се възползваме от тази функционалност ще би трябвало да въведем авансово определен от нас интервал, след което информацията ще бъде изтрита от профилите в Гугъл.

Възможностите ще бъдат три или 18 месеца, като в случай че не променим настройката данните ще се изтриват автоматизирано след приключването на заложения интервал. Новата функционалност ще обгръща онлайн интензивността в уеб сайтовете на Гугъл, измежду които заявките от търсачката, данните за приложенията с Android и метода, по който ги използваме на смартфоните.Това важи още и за данните събирани от Location History опцията в Google Search и Google Mаps, оповестява TechRadar.

 



 

Разработването на този инструмент е част от тактиката на Гугъл да ни предостави максимални благоприятни условия да управляваме нещата, които споделяме и съхраняваме в своите профили. По този метод ще отговорят и уместно на регулаторите в Европейски Съюз. Oт компанията потвърдиха, че разпространяването на функционалността до потребителските профили ще започва " в идващите няколко седмици ". Активирането ще става от менюто с настройки от " Web & App Activity " и " Location History " разделите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР