digital.bgBluetooth е безжична технология с малък обхват, която улеснява прехвърлянето

...
digital.bgBluetooth е безжична технология с малък обхват, която улеснява прехвърлянето
Коментари Харесай

Как да свържем смартфон с компютър чрез Bluetooth

digital.bg

Bluetooth е безжична технология с дребен обсег, която улеснява прехвърлянето на файлове сред устройствата. Повечето компютри и съвсем всички телефони имат Bluetooth благоприятни условия. Този способ е бърз, благонадежден и сполучлив за батериите на телефоните ни.

Ако не сте употребявали метода преди и имате потребност от насоки, не пропускайте препоръките на Make Use Of за това по какъв начин да свържем телефона с компютъра посредством Bluetooth.
Защо да не използваме кабел за свързване на телефона и компютъра?
Използването на кабели не е най-хубавият вид. Например, вашият компютър може да няма свободен USB порт или да нямате кабел на разположение, тъй като зареждате телефона си. И най-после, може да не желаете да се оплитате в кабели, изключително в случай че сте на публично място.

 

Каквато и да е повода, свързването посредством Bluetooth е много лесна задача. След като приключите първичната конфигурация, този развой ще е автоматизиран. Всеки, който постоянно трансферира файлове сред телефона и компютъра, би трябвало да се научи да употребява Bluetooth.
Как да свържете вашия компютър и телефон посредством Bluetooth?
За да употребявате метода, би трябвало да имате задействан Bluetooth на двете устройства.
1. Активирайте Bluetooth на Android или iOS устройство
На множеството Android телефони, Bluetooth иконата е в падащото меню „ Бързи настройки “. За да получите достъп до нея, плъзнете пръст от горе надолу по екрана два пъти или един път с два пръста. След това докоснете иконата, с цел да включите Bluetooth или дълго натиснете, с цел да отворите вариантите на Bluetooth. Можете също по този начин да отидете в Settings > Connected devices за достъп до настройките на  Bluetooth.

 



 

В iOS можете да отворите „ Control Center “ като плъзнете нагоре пръст от долната част на екрана (iPhone 8 и по-ранни версии) или като плъзнете пръст надолу от горния десен ъгъл на екрана (iPhone X и по-късни версии). Докоснете иконата на Bluetooth, с цел да я превключите. Алтернативно, отидете в „ Settings “ и отворете Bluetooth.

 


2. Активирайте Bluetooth в Windows
Повечето съвременни Windows преносими компютри имат вграден Bluetooth, само че не всички настолни компютри. Ако компютърът ви не го поддържа, можете да си купите Bluetooth адаптер. В Windows 10, отидете до Start > Settings > Devices > Bluetooth & other devices. Ако Bluetooth е изключен, включете го и изберете „ Add Bluetooth or other device “ и следвайте инструкциите, с цел да сдвоите телефона си.

 


3. Bluetooth сдвояване
По време на процеса на сдвояване следвайте инструкциите, които се появяват на вашия компютър или телефон. В доста от случаите би трябвало да въведете или потвърдите ключова дума. Често тя е четирицифрено число като 1234 или 0000. След като потвърдите този код, телефонът ви би трябвало да се свърже с компютъра и автоматизирано ще го прави в бъдеще.

 

Ако устройствата не се намират, евентуално едното от тях не може да бъде намерено. Като защитна функционалност множеството Bluetooth устройства се демонстрират единствено в случай че сте им разрешили. Проверете още един път дали сте задействали Bluetooth в телефона и в компютъра си и дръжте менюто с варианти за Bluetooth отворено, до момента в който сдвоите. Трябва да видите „ Now discoverable as [Име] “ или нещо сходно.

 

Връзката ще остане дейна, до момента в който не изключите Bluetooth, не раздвоите устройствата, не изключите едно от тях или не ги преместите отвън обсега. Точният диапазон на Bluetooth зависи от устройството: можете да очаквате телефонът да доближи към 9 м, само че множеството компютри могат да доближат до към 100м.
Как да трансферирате файлове посредством Bluetooth?
След като свържете устройствата си, действителният развой на прекачване на файлове посредством Bluetooth е много елементарен. За да прехвърлите от телефона си, би трябвало единствено да изберете файл от приложението, което употребявате, и да изберете опцията за шерване. Точният способ зависи от приложението, само че множеството имат универсална икона „ Share “.

 

Когато видите листата с способи, с които можете да споделяте, потърсете Bluetooth. След това изберете компютъра като устройство, с което ще споделяте. След това Windows ще изиска удостоверение и ще стартира да изтегля файла. Може да ви бъде разрешено да изберете мястото за опазване или да го запазите в общоприета директория „ Downloads “.

 

Когато би трябвало да трансферирате файл от вашия компютър на телефона, отворете „ File Explorer “ и кликнете с десния бутон върху файла, който желаете да прехвърлите. Изберете Send to > Bluetooth device.

 



 

Това ще отвори нов прозорец, където можете да изберете устройството, на което желаете да изпратите. Телефонът ви може да изиска утвърждението ви. След като потвърдите, файлът ще се трансферира посредством Bluetooth. Можете да трансферирате голям брой файлове по едно и също време в двете направления. Просто ги изберете по едно и също време и следвайте горните стъпки.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР