digital.bgАко сте отговорни и си седите у дома по заръка

...
digital.bgАко сте отговорни и си седите у дома по заръка
Коментари Харесай

Как да се предпазим от хакерски атаки докато работим от вкъщи

digital.bg

Ако сте виновни и си седите вкъщи по повеля на Световната здравна организация, то тогава най-вероятно работите от у дома. Така вероятността да се болестите от подлия вирус COVID-19 е по-малка, само че се усилва вероятността на болестите компютъра си с вирус.

Според специалистите опитите за хакерски офанзиви са се нараснали неведнъж в международен мащаб след апела „ остани в къщи, избави живот “. Изследователи от Zscaler споделят, че от месец януари се следи нарастване с 15% до 20% всеки месец на хакерските офанзиви и се усилва злоупотребата в потреблението на термини като „ ковид “ или „ COVID-19 “, с цел да се подмамят потребителите да дават поверителна информация или да конфигурират злотворен програмен продукт.

Има някои елементарни стъпки, които можете да предприемете, с цел да ограничите риска. Ето какво можете да извършите, съгласно CNet, с цел да предпазите компютъра си, до момента в който работите от вкъщи си.

 
Актуализирайте софтуера си
Тъй като не сте в офиса, вашата компания по-трудно ще може автоматизирано да поддържа актуализацията на софтуера ви. Професионалистите, чиято работа е да стопират хакерите споделят, че актуализирането на софтуера е едно от най-важните неща, които можете да извършите, с цел да отбраните компютъра си.

 

Когато софтуерните компании пускат актуализации, които поправят пропуските в сигурността, те всъщност предават на хакерите ключ, който им оказва помощ да имат достъп до устройства, работещи с по-старата версия на софтуера. Ако актуализирате софтуера си, променяте ключалките и затруднявате хакерите да влязат.

 

Не е задоволително да актуализирате единствено приложенията, които употребявате на телефона или преносимия компютър си, би трябвало да актуализирате и операционните системи на вашите устройства. Дори рутерите би трябвало да отбраните, макар че производителите на рутери постоянно конфигурират тези актуализации автоматизирано.

 

Разбира се, има евентуални дефекти. Самите актуализации на софтуера от време на време могат да причинят проблеми на вашето устройство, да нарушат работата на стратегиите, които са от значително значение за вашата работа или да създадат устройството ви неизползваемо. Тези проблеми обаче нормално се виждат и се вземат решение бързо.

 
Използвайте двуфакторна автентификация
Ако хакерите съумеят да обхванат във вашата система, те могат да откраднат потребителските ви имена и пароли. Това звучи ужасно, само че има нещо, което можете да извършите, с цел да извършите тази информация доста по-малко потребна за хакерите. Нарича се двуфакторна автентификация и изисква да въведете еднократен код или да употребявате хардуерен маркер, с цел да завършите логването, откакто въведете идентификационните си данни за вход.

 

Когато тази функционалност е задействана, открадването на паролата ви не е задоволително за хакера да влезе в персоналната ви банкова сметка или в системата за заплати на вашата компания. Това е спомагателна стъпка, само че това е един от най-ефективните способи да спрете хакерите. Настройките за отбрана в облачните услуги на Microsoft и Гугъл, употребявани от доста компании, ви разрешават да включите двуфакторна автентификация както и други варианти за отбрана на вашите сметки.

 
Избягвайте фишинг офанзивите
Според Microsoft 91% от хакерските офанзиви стартират с приемането на злоумишлен имейл – това се нарича фишинг офанзива. Тези лъжливи имейли могат да са под всякаква форма. Някои може да ви дават обещание жизненоважна информация за разпространяването на ковид във вашия район, само че в действителност да съдържат злоумишлен файл, който може да болести вашия компютър. Други може да ви заблудят, че идват от шефа ви и да ви заблудят, че той незабавно желае от вас пари.

 

Докато работите от у дома, не можете да отидете в кабинета на шефа си и да го попитате за повече детайлности по отношение на странната молба, само че можете да му се обадите по телефона.
 Подобрете сигурността на персоналния си компютър
Ако сте от хората, които употребяват длъжностен компютър вкъщи, би трябвало да сте наясно, че корпоративният антивирусен програмен продукт и други принадлежности за сигурност постоянно работят по дифолт. Ако имате достъп до корпоративна VPN мрежа, можете да я употребявате за достъп до мрежата на вашата компания, където вашият шеф може по-добре да ви отбрани от разстояние.

 

Можете също да употребявате VPN мрежа на вашия компютър, само че това е най-много за отбрана на вашата дискретност, защото тези услуги не са предопределени да ви предпазят от злоумишлен програмен продукт и приложения.

 

Ако употребявате личен компютър и нямате достъп до вътрешната мрежа на вашата компания, към момента можете да инсталирате потребителски артикули, които сканират за злоумишлен програмен продукт, който може да открадне информация, да ви шпионира и да спами вашите контакти, както и за евентуално нежелани стратегии като рекламен програмен продукт.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР