Диференцираното на ДДС доведе до определени проблеми. 9% ДДС в

...
Диференцираното на ДДС доведе до определени проблеми. 9% ДДС в
Коментари Харесай

Росица Кирова: 9% ДДС в туризма е временна мярка и тя ще бъде прекратена, но по предвидим начин

Диференцираното на Данък добавена стойност докара до избрани проблеми. 9% Данък добавена стойност в туризма пристигна поради пандемията, това е краткотрайна мярка и тя ще бъде прекъсната, само че по предвидим метод и не сега. Браншът би трябвало да се възвърне и по-късно да бъде спряна. Ние няма да подкрепим такова решение в този бюджет. Бихме го оставили, както и Данък добавена стойност за брашното и книгите.

Това съобщи Росица Кирова от ГЕРБ-СДС по Nowa News.

" През последните две години водихме неразумна фискална политика, по тази причина ще се наложи да се приоритизират авансово финансовите разноски. Ние не използвахме 5 милиарда, заложени за финансови разноски през 2022 година Ако те бяха изразходвани дефицитът щеше да бъде доста по-висок. Упоменаването на числа в бюджета оттук насетне не би трябвало да бъде правено безразсъдно ", счита тя.

По думите ѝ ГЕРБ няма да спре дотациите за тока на бизнеса, само че ще промени методиката. " Трябва да има критерии на подкрепяне, тъй като има компании, които нямат потребност от него. Компании с внезапно повишаване на облагата нямат нужда от обезщетения, по тази причина не трябва да се раздават безсистемно пари. Между 11 и 15% дълг годишно ще има, в случай че продължим със същата бюджетна политика ", уточни кандидат-депутатът.

Кирова посочи, че ГЕРБ поддържа смяна в Конституцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР