Дифенбахията е онова с големите листа на белите петънца“ популярно

...
Дифенбахията е онова с големите листа на белите петънца“ популярно
Коментари Харесай

Едно любимо растение, което трябва да изхвърлите веднага

Дифенбахията е това „ с огромните листа на белите петънца “ известно растение, което май всички имаме в домовете си.

Красиво е, пораства бързо и разхубавява всеки ъгъл на дома. Само за няколко месеца се трансформира в същинско дръвче и може да оцелее даже в ръцете на хора, които другояче въобще не се схващат с цветята.

Но в случай че с изключение на растението, у дома имате деца и домашни животни или планирате да имате такива, е най-добре да се разделите с него.

 дифенбахия iStock

В листата на дифенбахията се съдържа стрихнин – отровно вещество, което може да аргументи съществени проблеми, в случай че попадне в тялото на човек.

Симптоми, които се следят при отравяне с дифенбахия , са:

- парене в устата и гърлото;
- инфектиране на устата и гърлото;
- увреждане на роговицата на окото;
- диария;
- болки в очите;
- пресипнал глас;
- гадене и повръщане;
- затруднено преглъщане;
- отичане и мехури в устата и езика;
- прекалено лигавене и местен оток на тъканите.
 6 растения, които притеглят щастието  6 растения, които притеглят щастието  6 растения, които притеглят щастието  6 растения, които притеглят щастието  image2_16x9.png Големият хороскоп за ЛЯТО 2023! Какво ще се случи на всяка зодия На фокус
В редки случаи може да се стигне до застрашаване на живота, само че е си коства да се рискува, нали...

Дори да нямате деца или животни, които могат да закусят с листа на дифенбахия, при присаждането ѝ би трябвало да взимате специфични ограничения, с цел да не стартират да ви щипят ръцете и да се зачервят.

Използвайте ръкавици и присаждайте растението навън. Изрязаните листа изхвърлете в кофата за отпадък, прибрани в плик, с цел да не бъдат опитани от инцидентно минаващо куче.
 Стайните растения, които са потребни за здравето ни  Стайните растения, които са потребни за здравето ни  Стайните растения, които са потребни за здравето ни  Стайните растения, които са потребни за здравето ни
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР