Диетолозите отдавна предупреждават за вредата от колбасите и че е

...
Диетолозите отдавна предупреждават за вредата от колбасите и че е
Коментари Харесай

Колбасите и кренвиршите в търговската верига са истинска отрова

Диетолозите от дълго време предизвестяват за вредата от саламите и че е най-добре да стоите надалеч от тях. Има и едно малко конкретизиране обаче – колбасите и луканките са нездравословни най-много за възрастните консуматори.

 

Те са богати на сол и хранителни добавки и нанасят тежък удар върху черния дроб и панкреаса на хората в преклонна възраст, сигнализират диетолозите. Експерти са безапелационни, че никой производител не споделя истината за обработеното месо. Хората с високо кръвно и сърдечни проблеми би трябвало да не помнят изрично за другояче вкусните мезета.

 

Ако не можете да се откажете от тях, е добре най-малко да сте наясно с някои правила. Когато купувате варени мезета сравнете действителните условия за предпазване с допустимите. Температурата в хладилника би трябвало да е сред 0 и 6 градуса. Ако продуктът е опакован без вакуум, би трябвало да сте наясно, че срокът му на валидност е по-кратък.

 

Вареният салам би трябвало да е разтеглив и без кухини, да има цвят от розово до светлорозово, а консистенцията да не съдържа бучки и явни цветни петна. Четете деликатно надписите върху етикета. За страдание в последно време саламите всеобщо са цялостни с нездравословни съставки. В тях е разрешена и използването на редица Е-та. Разрешени са и стабилизатори, и регулатори на киселинността и хранителни фосфати, увеличаващи вискозитета на каймата, подобрители на усета и аромата и редица други нездравословни добавки.

 

Добре е да избягвате добавката Е-536, която е едва токсична, само че производителите на салами, които не са в сходство с условията, могат да я употребяват като емулгатор.

Изводът е явен – деликатно четете етикетите, с цел да сте наясно тъкмо какви Е-та ще нападат организма ви и дали изкушението си заслужава.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Е-та колбаси кренвирши салами Сол хранителни добавки сърдечносъдови проблеми панкреас хипертония
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР