Диетолози посочиха четири храни, чието консумиране предизвиква усещане за летаргия.

...
Диетолози посочиха четири храни, чието консумиране предизвиква усещане за летаргия.
Коментари Харесай

„Най-сънливите” храни и продукти

Диетолози показаха четири храни, чието изразходване провокира чувство за заспалост. Техните рекомендации са оповестени от Eat This, Not That! и представени от БГНЕС.
Газирани и други сладки питиета
„ Газираните и други сладки питиета провокират неотложно повишение на кръвната захар, последвано от бързо намаляване. Тези съмнения в равнищата на захарта могат да имат негативен резултат върху силата “, споделя диетоложката Лиза Йънг.

Вместо газирана напитка, тя предлага да се пие елементарна или газирана минерална вода.
Сладкиши
Сладките също водят до повишение на равнищата на кръвната захар и провокират апатия. „ След това може да последва бърз спад на кръвната захар, което може да накара хората да се усещат сънливи и като цяло да се усещат зле “, споделя Лорън Манакър, авторка на The First-time Mother Cookbook. Според нея колкото повече захар ядеш, толкоз повече ти се спи.
Непълнозърнести артикули въз основата на рафинирани зърнени храни
Опасни са и непълнозърнестите артикули въз основата на рафинирани зърнени храни. „ Рафинираните зърнени храни, като тези в белия самун и тестените произведения, могат да доведат до ниски равнища на сила. Бързо се усвоява, което води до внезапно повишение, само че по-късно и понижаване на равнищата на кръвната захар “, изяснява Ян.
Пържено пиле
Диетолозите предлагат да се откажете и от пърженото пиле. „ Това несъмнено е вкусно ядене, само че откакто го ядат, хората се усещат отпуснати. Пържените храни като пърженото пиле са сложни за мелене и се смятат за „ тежки “. Комбинацията от мазнини и сол предизвиква чувство за тежест и понижена сила “, споделя Манакър.

По-рано беше обявено, че индийската диетоложка Бхакти Капур приказва за шест диетични неточности против отслабването. Тя предлага да не ядем бързо и ходешком, да се откажем от честите закуски и да не пием вода по време на хранене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР