Диего Шварцман все още не е показал пълния си потенциал

...
Диего Шварцман все още не е показал пълния си потенциал
Коментари Харесай

Дуото с успехи и на сингъл: Шварцман спаси 2 мачбола; Иснър спря друг аржентинец

Диего Шварцман към момента не е посочил цялостния си капацитет в хода на сезона върху обичаната му землена настилка, допускайки някои непредвидени провали. Аржентинецът през днешния с дуел против набиращия скорост Миомир Кецманович откри акцията си на Мастърса в Рим, където надделя Рафаел Надал и доближи край през 2020-та година. Двамата състезатели несъмнено имаха своите мигове на талантливост по време на конфликта, само че грешките в играта им също не липсваха, точно заради което станахме очевидци на борба до последната точка, в която опитът и здравите нерви оказаха своето въздействие и Ел Пеке се поздрави с успеха след 6:2 3:6 7:6(3), пристигнала за 2 часа и 45 минути на централния корт. Във втори кръг за международния номер 15 следва да срещне,,щастливия губещ " Маркос Гирон.

Аржентинецът започва с елементарно извоюван гейм на сервис и съумя да пробие в последвалото подаване на Кецманович, предизвиквайки цяла вълна от следващи брейкове, след която за своя наслада резервира преимуществото си, като водеше с 4:2. Шварцман в идните минути не позволи да съобщи гейма си на начален удар в актива на сърбина, като даже за сметка на това се поздрави с нов пробив, както във всяко от подаванията на балканеца досега, с цел да победи в откриващия сет.

Втората част ни даде напълно друг образ, като сервиращите не срещаха никакви компликации да печелят в моментите си на сервис, преди да се стигне до пагубния за международния номер 15 седми гейм, когато сърбинът осъществя основен пробив. Впоследствие Кецманович беше опрян до стената, като бе изправен пред четири брейкбола, само че със забележително самообладание ги отрази до един и резервира преднината си, която надгради скоро по-късно при сервис на съперника, с което изравни резултата в обособените елементи.

Силната игра на сърбина продължи при старта на решителния сет, където международният номер 31 завоюва 12 поредни точки, с цел да поведе с 3:0. Латиносът не остана безразличен на протичащото се и незабавно подвигна оборотите, с което възвърне паритета. Кецманович безспирно развиваше играта си и в десетия гейм разполагаше с два мачбола, само че не съумя да ги оползотвори и аржентинецът оцеля. Ел Пеке дочака своя късмет в идните минути, като се трансформира в стена на главната линия, връщайки всичко от другата страна на мрежата и осъществя пробив, само че за следващ път се пропука на начален удар и закономерно частта влезе в тайбрек. В хода на дългия гейм Шварцман нито за миг не изпусна водачеството и след няколко чудесно извършени разигравания стигна до триумф в срещата.

From a golden set alert and match points against him to taking the W!

After dropping the first 12 points of the decider and saving two consecutive match points at 4-5, edges out Kecmanovic in a 6-2 3-6 7-6(3) Rome thriller
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР