Диего Шварцман ще дебютира на полуфинал в турнир от сериите

...
Диего Шварцман ще дебютира на полуфинал в турнир от сериите
Коментари Харесай

Шварцман на първи полуфинал на Мастърс

Диего Шварцман ще дебютира на полуфинал в шампионат от сериите Мастърс. Световният №24 реализира първата си победа над Кей Нишикори, откакто надделя японеца с 6-4 6-2 на четвъртфиналите в Рим. Грешките на международния №6 и неубедителното му показване на втори сервис помогнаха на аржентинеца да си подсигурява среща с Новак Джокович или Хуан Мартин дел Потро.

GO! GO! DIEGO!

What a win for @dieschwartzman in Rome #ibi19 pic.twitter.com/a1Yx02CJA3
— ATP Tour (@ATP_Tour) May 17, 2019
Шварцман понижи пасива си в общия баланс против Нишикори на 1-3 победи, както и до 1-2 на клей. В двата им мача на алено досега японецът губеше първия сет, а по-късно успяваше да реализира цялостен поврат. Това обаче не се случи през днешния ден.

Шварцман стартира дуела повече от безапелационно и изигра стабилен първи гейм от посрещане, в който Нишикори на три пъти отрази брейкболи, само че по-късно се пропука и изостана с 0-2. Аржентинецът подвигна оборотите още повече и стигна до пробив на 15, а по-късно затвърди за 5-0.

По никакъв метод не се виждаше по какъв начин японецът ще се възвърне от тази ранна рецесия, само че шестият в света даде единствено две точки на съперника в последвалите три гейма и по този начин понижи доста изоставането си до 3-5.

.@dieschwartzman is on

The is trying to reach his first #ATPMasters1000 semi-final

: @TennisTV | #IBI19 pic.twitter.com/nu7BZe0qSx
— ATP Tour (@ATP_Tour) May 17, 2019
Това повлия на играта на Шварцман и той позволи нов брейк. Японецът сервира за равнене на резултата, само че излезе неразчетено на мрежата и позволи непредизвикана неточност, с цел да даде сетбол на международния №24. Макар да позволи забележителен спад в играта си, Шварцман сподели най-хубавата си защитна игра и се възползва от втория си късмет да затвори частта – 6-4.

След почивката Нишикори получи нужния тласък и увеличи доста равнището на първия си сервис, което сътвори известни проблеми на аржентинеца. Световният №24 обаче пръв стигна до късмет за пробив, повеждайки с 40-0 в шестия гейм. Японецът отрази един от брейкболите, само че не се оправи по-нататък в подаването си и изостана с 2-4.

За Нишикори връщане обратно нямаше и той даде на съперника два мачбола в идващия си сервис гейм. Шварцман се възползва и се класира на първия си Мастърс полуфинал след 6-4 6-2.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР