Диего Шварцман се класира за 1/2-финалите на Ролан Гарос след

...
Диего Шварцман се класира за 1/2-финалите на Ролан Гарос след
Коментари Харесай

След епичен двубой Шварцман елиминира шампиона на US Open

Диего Шварцман се класира за 1/2-финалите на Ролан Гарос след инфарктна победа в пет сета ( 7-6(1), 5-7, 6(6)-7, 7-6(6), 6-2) против един от огромните любимци Доминик Тийм. Мачът предложи доста драма и представление и сигурно ще остане в паметта на почитателите доста дълго време.

Двубоят предложи три тайбрека, които бяха извоювани от аржентинеца. Заключителната част стартира с гейм на нула за Шварцман, само че Тийм изравним след което двамата си размениха по един гейм за 2-2. Изненадващо за мнозина, на този стадий физическите сили на Тийм бяха на изчерпване и умората му ставаше все по-видима. На противоположния полюс бе Шварцман, който летеше по корта и не спираше да тормози съперника си със своята динамична и разнообразна игра.

Аржентиенцът завоюва четири следващи гейма и по този метод победи в борбата, която мнозина почитатели и експерти дефинират като мача на шампионата досега. На полуфиналите Шварцман може да срещне Рафаел Надал, който преди няколко седмици победи в два сета на Мастърс шампионата в Рим. Това ще се случи в случай че Матадора победи Яник Синер.

Delight for Diego
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР