Диего Шварцман имаше натоварен ден на корта, тъй като трябваше

...
Диего Шварцман имаше натоварен ден на корта, тъй като трябваше
Коментари Харесай

След две победи в един ден: Шварцман ще може да дублира трофея си в Буенос Айрес!

Диего Шварцман имаше претрупан ден на корта, защото трябваше да изиграе два дуела. Вчера Ел Пеке се изправи против сънародника си Франсиско Серундоло, като срещата сред двамата беше прекратена заради проливния дъжд в Буенос Айрес и през днешния ден трябваше да бъде доиграна. По-нискоранкираният състезател по никакъв метод не се уплаши от именития си противник и си завоюва правото да сервира за триумфа, единствено че внезапно се стигна до цялостен колапс в представянето му и Шварцман влезе в серия от 12 следващи извоювани точки, с което завоюва мача и се класира за полуфиналната фаза на конкуренцията.

Там го очакваше конфликт с италианеца Лоренцо Сонего, който имаше надалеч повече време за възобновяване и привидно влезе с доста по-свежи сили в дуела, единствено че локалният представител за следващ път сподели какъв брой борбена натура е и съумя да запише втора победа за деня, както и обща 100-та такава в ATP Тура на червени кортове - 7:5 3:6 6:2.

Още от началните минути беше ясно, че ще станем очевидци на здрава борба, тъй като дългите разигравания изобилстваха, а всеки един гейм се превръщаше в сериозна борба. Първият удар беше нанесен от южноамериканеца, когато той пласира няколко отлични ретура и се снабди с пробив задатък. Миналогодишният първенец поддържаше задатъка си до 5:3, но последва негов непредвиден спад и италианецът изравни резултата, но след това още веднъж Шварцман пое нещата в свои ръце и справедливо завоюва откриващата част.

Вторият сет започва кошмарно за Сонего, защото международният номер 15 се откъсна с двоен брейк и за третият подложен изглеждаше, че няма връщане обратно. Изведнъж обаче италианецът заигра тенис на необикновено високо равнище, доминирайки напълно хода на размените от дъното на корта и това му оказа помощ да реализира серия от целия шест следващи гейма, с цел да доближи до паритет в обособените елементи.

Решаващият сет обаче протече напълно под диктовката на някогашния член на топ 10, а съперникът му към този момент изглеждаше съществено изтощен и допускаше голям брой непредизвикани неточности, като скоро аржентинецът разполагаше с преднина от 5:0. Сонего въпреки всичко не се съобщи и върна един от пробивите си пасив, само че за поврат се оказа прекомерно късно и Шварцман надви след близо три прекарани часа на корта. Така 170-сантиметровият състезател ще срещне Каспър Рууд в директен спор за купата, което значи, че ще забележим мач сред последните двама първенци от шампионата.

VAMOS
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР