Диего Шварцман е сред най-изявените клей специалисти в Тура и

...
Диего Шварцман е сред най-изявените клей специалисти в Тура и
Коментари Харесай

Кордоба: Шварцман осъществи обрат и е във финалната четворка; очаква го квалификант

Диего Шварцман е измежду най-изявените клей експерти в Тура и аржентинецът несъмнено е огромният любимец на своята домашна конкуренция в Кордоба, където е подложен под номер едно и до момента в никакъв случай не е печелил трофея. Местният любим обаче е твърдо решен да промени тази наклонност през 2022-а година и през днешния ден прояви страхотна воля, с цел да надделее над " щастливия губещ " Даниел Елахи Галан.

Колумбиецът имаше преднина в сетовете, само че класата на международния номер 14 натежа и той се наложи с крайното 3:6 6:0 7:5. Така Ел Пеке си обезпечи среща на полуфиналите с чилийския квалификант Алехандро Табийо, който в профил талнатливия младок Себастиан Баез и предотврати оформянето на напълно аржентински конфликт във финалната четворка.

Шварцман не намираше положителния темп в играта си и беше продънен още на старта, а любимецът може да се усеща същински късметлия, че не изостана надалеч по-сериозно в резултата, тъй като Галан имаше голям брой благоприятни условия при ретур и в същото време сервираше безупречно, което му разреши с лекост да поведе в обособените сетове.

Бившият финалист най-сетне сподели за какво е считан за един от най-хубавите посрещачи в Тура и осъществя още първата си брейк точка в хода на дуела. Впоследствие 170-сантиметровият състезател реализира цялостна доминация на корта, като противникът му не доближи нито един път до геймбол през втората част и справедливо всичко щеше да се реши в трети сет.

Там лидерът в схемата изостана с ранен пробив, единствено че незабавно го върна и даже на собствен ред натрупа задатък, получавайки опция да сервира за успеха при 5:3 в своя изгода. Тогава обаче последва серия от необикновени неточности за тогавашния член на топ 10 и паритетът беше възобновен за 5:5. Все отново локалният представител не разреши да се стигне до изненада и още веднъж отмъкна подаването на съперника си, след което не повтори грешката си отпреди малко и справедливо се поздрави с триумфа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР