Диего Марадона, който е световен шампион с Аржентина от 1986

...
Диего Марадона, който е световен шампион с Аржентина от 1986
Коментари Харесай

Един от синовете на Марадона: Убиха баща ми

Диего Марадона, който е международен първенец с Аржентина от 1986 година, е бил погубен. Такова мнение изрече синът му Диего Марадона-младши пред вестник " Марка ",предава Българска телеграфна агенция.

" Води се следствие. Ние, неговите деца, в действителност имаме вяра в аржентинското правораздаване. Вярвам, че нещата не трябваше да завършат по този начин. Убиха татко ми. Не е моя работа да повдигам обвинявания и да диря кой е направил това, само че аз имам съмнения. Оставиха го на произвола на ориста тогава, когато можеше да се направи нещо. Обещах на себе си, че до последните си дни ще се боря за правдивост ", сподели той.

През 2022 аржентинската прокуратура стартира следствие против осем лекари. Те са упрекнати в непредумишлено ликвидиране на Марадона. Съгласно показанията на очевидци, които се посещавали Марадона в дома му, мястото не е отговаряло на стандартите за човек след тежка интервенция.

Марадона умря на 61-годишна възраст на 25 ноември 2020. Причина за гибелта стана остра сърдечна непълнота. Мародона беше футболист на аржентинските Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Нюелс Олд Бойс, на испанските Барселона и Севиля, както и на италианския Наполи, чийто стадион носи името му. Той е първенец на Италия и притежател на Купата на страната, притежател на Купата на Испания и Купата на УЕФА. Марадона е изиграл 687 мача, в които е вкарал 363 гола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР