DIE WELT: Кисинджър предлага Украйна да отстъпи малко територия на

...
DIE WELT: Кисинджър предлага Украйна да отстъпи малко територия на
Коментари Харесай

Хенри Кисинджър: Западът трябва да спре да се пробва да победи Русия

DIE WELT: Кисинджър предлага Украйна да отстъпи малко територия на Русия

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Кисинджър, 98 година, сподели пред Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, че Украйна би трябвало да стартира договаряния, „ преди да сътвори разтърсвания и напрежение, които няма да бъдат елементарно преодолими “, оповестява DIE WELT, представен от.

„ В идеалния случай разграничителната линия би трябвало да бъде връщането на предходното статукво. Наблюдаването на войната оттатък тази точка няма да бъде за свободата на Украйна, а нова война против самата Русия “, сподели той на видеоконференция в понеделник.

Украинският президент Вoлодимир Зеленски сподели в тирада при откриването на срещата на върха в Давос, Швейцария, че брутална мощ още веднъж ще ръководи света, в случай че нашествието на Русия в Украйна остане без отговор.

Той сподели на делегатите, че срещата им ще бъде безсмислена, в случай че Путин получи позволение да завоюва войната, тъй като „ не се интересува от нашите мисли “, „ грубата мощ не й приказва, тя я убива “.

Но Кисинджър сподели, че би било "фатално " за Запада да грабне "настроението на момента " и да не помни за властта на Русия в Европа.

Той изясни, че Русия е била "съществена част от Европа " в продължение на повече от четири века, като акцентира, че европейските водачи не би трябвало да "изпускат от взор дълготрайните връзки " или по различен метод да рискуват да слагат Русия в непрекъснат съюз с Китай.

Той добави в умозаключение: „ Надявам се, че украинците умно ще компенсират героизма, който демонстрираха “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР