Дидо Дънката и Цайса са хора, които съвсем явно, макар

...
Дидо Дънката и Цайса са хора, които съвсем явно, макар
Коментари Харесай

Спас Спасов: Дънката е показал, че може да купува гласове в неограничено количество

„ Дидо Дънката и Цайса са хора, които напълно очевидно, въпреки и не обществено,свръшиха много работа по времена изборите последните години “. ТакаСпас Спасов, създател на сайта„ За истината “ разяснява в предаването „ Кой приказва “ по Дарик радио някои от хората, чиито прякори се появиха в лист на кандидат-депутат в обява във фейсбук с изказванието, че вземат участие в пазаруването на гласове.

Снимка: Спас Спасов / Архив

 Спас Спасов: Дънката е посочил, че може да купува гласове в безкрайно количество

Някои дефинираха появяването на листата като част от предизборната акция, само че Спасов напомни, че тези прякори надалеч не за първи път се свръзват с търгувията с избор.

„ Даниел Славов-Дидо Дънкатаняколко пъти сподели, че може да купува гласове в безкрайно количество и може да пренарежда листите на дадена партия “, сподели Спасов. Той напомни случая в който Славена Точева събра огромно количество преференции и влезе в Народното събрание.

„ Именно сДънката беше обвързвано името на една от най-шармантната депутаткив последните Народни събрания Славена Точева, която стана по-известна с обувките си, в сравнение с с държанието си на депутат, само че най-много с преференциите си “, сподели той.

Снимка: Славена Точева / Архив

 фотография: персонален списък, Facebook

Според него Даниел Славов е посочил какво може да направи на едни избории. акцентира, че във Варна е обществена загадка, че сега работи интензивно за изборната победа на делян Пеевски.

„ Новият воин, който напълно не е нов, само че изплува в този момент от листата, е Николай Георгиев-Цайса. Ако човек пусне името му,в която и да е търсачка,ще го побият тръпки, тъй като е мъчно да се проумее по какъв начин един човек може да концентрира върху себе си толкоз доста информация, обвързвана с толкоз доста сфери от живота на тази клета страна “, сподели Спас Спасов.

Той изясни, че Цайса е шурей на арестуван с дрога корабен капитан, името му е свързвано с източване на казина посредством създаване на програмен продукт, бил считан заблизкинаИво Гела,освен това негови или близки до него компании участваи в публични поръчки„ директно и непряко “-от АЕЦ„ Козлодуй “Ларгото в София,свързванбил ис Ахмед Догани апетитен заковчежник на Движение за права и свободи и други политически обединения.

Стоил ЦицелковотОбединениеза почтени изборипосочи, че прякорите на тези хора са доста известни и, че нееднократно държавното обвиняване ги е разследвало с пазаруване на гласове. Проблемът, съгласно него, обаче бил, че резултатът е винали липса на доказателства за осъществено закононарушение.

Снимка: Стоил Цицелков / Архив

 Дарик

Целия диалог чуйте в прикачения звуков файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР