Дидие Дешан ще продължи да тества различни футболисти и схеми

...
Дидие Дешан ще продължи да тества различни футболисти и схеми
Коментари Харесай

Дидие Дешан ще продължи да тества различни футболисти

Дидие Дешан ще продължи да тества разнообразни футболисти и схеми в националния тим на Франция, макар че " петлите " направиха единствено 1:1 против Хърватия и останаха едвам с една точка в Лигата на нациите. Той изясни, че тези мачове са подготовка за отбраната на международната купа през зимата, само че също по този начин добави, че неговият тим няма желание да се предава и в този шампионат.

Срещу хърватите Дешан заложи на скица 4-4-2, откакто бе играл с 3-5-2 против Дания. Някои от избраниците му пък имаха под 10 мача за " петлите ", включително Муса Диаби, Матео Гендузи, Кристофър Нкунку и Уилям Салиба.

" Като цяло контролирахме играта и имахме два шанса да вкараме втори гол, само че пък позволихме на хърватите да основат прекалено много положения пред вратата ни. Също по този начин в доста случаи губехме топката в моменти, в които нямаше причина да го вършим. Не съм изцяло удовлетворен, само че пък виждам и позитивни неща ", сподели той след мача.

" Трябва да вземем поради високата класа на противника ни, само че ние сами им дадохме късмет да изравнят с тази дузпа. В края направихме и доста смени, а така и така тази наша селекция е с под 200 мача за националния тим. Няма опрощение за резултата, само че има пояснение за него ".

Хърватите натиснаха французите в края и пропуснаха положения посредством Лука Сучич и Никола Влашич. В последна сметка домакините не съумяха да завоюват в Сплит, а тимът на Дидие Дешан записа първа точка в Лигата на нациите.

" Не сме изгубили шансове (в Лигата на нациите), само че с една точка от вероятни шест обстановката не е идеална. Тези мачове въпреки всичко са и подготовка за това, което ни чака в края на годината. Като народен селекционер съм задължен да опитвам разнообразни неща, да виждам разнообразни футболисти и да изпитвам разнообразни системи ", продължи Дешан.

" Голяма част от измененията в състава бяха форсирани поради разнообразни болежки или травми, а моя задача е да пущам тези, които са в най-хубаво положение.

" Движението ни в отбрана би трябвало да претърпи усъвършенствания, само че и с трима, и с четирима, и с петима можеш да имаш проблеми. Решаваме мач за мач. Аз просто желая да имам отговори на всичките ми въпроси ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР