Диана Тонова е новият лидер на БСП - София. Тя

...
Диана Тонова е новият лидер на БСП - София. Тя
Коментари Харесай

Избраха нов лидер в софийската организация на БСП

Диана Тонова е новият водач на Българска социалистическа партия - София. Тя е била определена от делегатите на градската конференция с 82 гласа, оповестява " 24 часа ".Тя е избрала 19 гласа повече от противника си Габриел Вълков - водачът на младежката организация на левицата, получил поддръжката на 63 от делегатите. Първоначално претендентите бяха над 10, само че множеството от тях са си създали отказ при започване на съвещанието. Сред тях са са някогашният водач на социалистите в София Калоян Паргов, депутатите Георги Свиленски и Христо Проданов, юристката и някогашен общински консултант Милка Христова, както и актуалният консултант Иван Пешев.

В 17.00 часа управлението на Българска социалистическа партия ще даде брифинг в централата на партията на " Позитано " 20, където ще разгласят окончателните резултати, както и какъв ще е съставът на новия градски съвет.

До вътрешните избори се стигна откакто общинските съветници на Българска социалистическа партия поддържаха претендента за ръководител на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров, с цел да се отпуши работата на СОС след тримесечния блокаж поради неналичието на ръководител. Това обаче ядоса централното управление и в края на февруари оповестиха, че смъкват доверието си от съветниците и насрочват предварителни вътрешни избори. В цялата страна структурите на Българска социалистическа партия ще проведат цялостен отчетно-изборен цикъл през есента, който ще приключи с избор на нов ръководител на партията.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР