Диана Петкова и Антъни Иванов взеха по пет титли, а

...
Диана Петкова и Антъни Иванов взеха по пет титли, а
Коментари Харесай

Диана Петкова с пет титли от Държавното по плуване

Диана Петкова и Антъни Иванов взеха по пет трофеи, а последният спортен ден на държавното състезание по плуване за мъже и дами мина под знака на Сандански, откакто четири от купите на столичния басейн „ Диана “ отидоха към югозападния град.

Фаворитите не позволиха изненада в закриващата сесия, в която взеха присъединяване и състезатели от Република Северна Македзония, Турция и Хърватия..

Диана Петкова от пловдивския Спринт е с най-вече самостоятелни трофеи от българските плувци. В неделния ден възпитаничката на Ботко Трендафилов записа златен дубъл.

Петкова победи първо на 50 м бруст с 32,76 сек.

Взе и кралската дисциплинираност на 100 м св. жанр с 56,78. Втора е Бояна Кирчева (ПСК Черно море, Варна) с 57,60, а трета е Севал Косеоглу (Турция) с 59,07.

Петкова взе купите още на 50 м св. жанр, 100 м бруст и 200 м съчетано.



Антъни Иванов предстоящо не позволи изненада на 50 м бътерфлай, завършвайки първи за 24,58 сек.

После остави стабилен задатък на младия кроулист Йордан Пашалийски за успеха на Вихрен (Сандански) на щафетата 4 по 100 м съчетано - 3:55,40 мин.

Така купата остана в зеления клуб, който предходната година записа народен връх.

Антъни стана първенец още на 100 и 200 м бътерфлай, както и на 100 м св. жанр.



Брустовият пост на смесената щафета плува другият ни участник на международното състезание в Южна Корея – Любомир Епитропов. Той победи на 200 м с 2:17,10 мин.

Асът на ПК Сандански Йордан Янчев остана на четири стотни от националния си връх на 200 м св. жанр, пипнешком панела на измервателната уредба за 1:49,63 мин.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР