Диана Петкова е сред четиримата български плувци, които ще участват

...
Диана Петкова е сред четиримата български плувци, които ще участват
Коментари Харесай

Диана Петкова: Гоня финал на 50 м свободен стил на Младежките олимпийски игри

Диана Петкова е измежду четиримата български плувци, които ще вземат участие на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес от 6 до 18 октомври. Състезателката на Ботко Трендафилов ще започва в три дисциплини - 50 и 100 метра свободен жанр и 50 метра бруст. Пред Sportal.bg тя съобщи, че се надява да стигне до край в Аржентина.

“Искам да си подобря персоналните времена, да се насляда на преживяването. Участвах на Европейските игри в Баку 2015 и имам огромни упования за цялото съревнование. То е по-различно от международни и европейски. Тренирах цяло лято, сезонът се удължи много, беше ми много тежко, само че към този момент съм доста разчувствана и мисля, че съм подготвена. Ако подобря персоналните си върхове, това може би ще докара до край.

Амбицията ми е край на 50 метра свободен жанр. Мисля, че мога да съумея, в случай че всичко е наред. Най-важното е да се забавляваме и да осъществяваме това, за което сме упражнявали. Една от олимпийските шампионки от 2016 година е мой набор, състезателките са доста силни”, сподели Петкова пред Sportal.bg на летище “София”.
 Българската делегация отпътува за младежките олимпийски игри @@@

Тя се надява страстите и еуфорията този път да й повлияят позитивно: “До момента страстите на огромните конгреси не ми се отразяваха добре, само че се надявам, че след толкоз насъбран опит на международни и европейски ще съм по-спокойна. Тръгвам с друга настройка, към този момент съм по-спокойна. Мисля единствено за себе си и своето показване. Надявам се този път да е позитивно. Има време да се аклиматизираме.”
 Българската делегация отпътува за младежките олимпийски игри @@@

Тя разяснява и какво чака от представянето на всички български спортисти в Буенос Айрес, които са 24-има. “Определено има няколко любимци за орден от българските състезатели. Ще се веселя и някой от плувците да успее да завоюва отличие. Пожелавам триумф на всички.”
 Българската делегация отпътува за младежките олимпийски игри @@@

В плуването родния трикольор ще пазят още три от най-големите ни очаквания измежду подрастващите - Йордан Янчев (200, 400 и 800 метра свободен стил), Тихомир Тодоров (50, 100 и 200 метра бътерфлай) и Василики Кадоглу (800 метра свободен стил). Снимки: ВЛАДИМИР ИВАНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от заминаването на българската делегация ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР