Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975

...
Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Тази година не трябва да има матури за 4 и 10 клас

Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент поддържа настояванията на възпитаници и родители матурите за 4-ти и 10-ти клас да бъдат анулирани, стана ясно от диалога с националния омбудсман в студиото на "Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Ковачева приема причините, че заради онлайн образованието децата не се усещат задоволително готови, с цел да проявят най-хубавите познания, които са придобили.

"Още повече, че матурите за 10 клас сега са върху материала от 9 и 10 клас. Онлайн образованието беше в по-голямата част от времето. Ненужен риск се основава със събирането на малко деца от 4 клас, на по-големи деца от 10 клас, още повече, че за самите деца нищо не следва от тези матури. "

Според Ковачева и двата казуса - за подготовката на учениците и за здравния риск са еднообразно значими. Тези матури на процедура правят оценка учителите, учебното заведение, системата, а не толкоз учениците. Що се отнася до онлайн образованието, към този момент са ясни дефицитите на това образование. Имаше проблеми с достъпа до интернет, устройствата бяха незадоволително, налице е цифрово изключване на доста деца. Тя огласи и тъжби за делене на децата в паралелки с отлични резултати, със междинни резултати и със слаби резултати, което е неприемливо.

Ковачева разяснява и матурите за 7 и за 12 клас. Вероятно ще отпадне част от материала, който ще бъде включен в тези матури. За метода на тяхното осъществяване, по думите ѝ, е трябвало също добре да се намерения още през лятото.

"Отново имаме паралелна подготовка, отвън учебното заведение. Самите учебни заведения вървят по своята стратегия. Изпитите за 7 и за 12 клас са в доста характерен формат - те са за време. Децата би трябвало да се готвят по този формат, а учебните заведения като цяло не вървят по този метод на подготовка. Не съм съгласна да се вкарат така наречен интегрирани матури преди да бъде подготвен самият метод за подготовка. "

Националният обмбудсман предлага да се организира доста сериозна полемика за провеждането на матурите за 7 и за 12 клас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР