Диана Финч, която от години живее и работи като медицинска

...
Диана Финч, която от години живее и работи като медицинска
Коментари Харесай

Мъж с COVID-19 почина в УМБАЛ Св. Георги след обикаляне по болници в Пловдив

Диана Финч, която от години живее и работи като здравна сестра в Лондон, описа пред btv за дългото циркулиране по пловдивските лечебни заведения с татко й, който е умрял с ковид на 18 ноември. Той е бил преместван няколко пъти в отделения и лечебни заведения в, до момента в който най-после умира в УМБАЛ " Св. Георги ". Тя счита, че татко й е получил помощ, само че е бил нецелесъобразно изместен от лечебното заведение, където се лекувал в началото.
" И двамата ми родители се почувстваха зле със признаци с простуда и грип. ", стартира тя.
 Няма да се одобряват външни пациенти с COVID-19 в Онкодиспансера в Пловдив Няма да се одобряват външни пациенти с COVID-19 в Онкодиспансера в Пловдив
В Онкодиспансера в Пловдив няма да се откриват отделения, които да одобряват външни пациенти с COVID-19. Това заяви по време на онлайн б...
Започват лекуване с естествени лекарства, без антибиотици. Свързват се с персоналния доктор, който отхвърля да ги одобри, тъй като нямат изработен тест за COVID-19.
Във Англия тези проби се вършат незабавно, щом пациентът отиде в болнично заведение, разяснява Финч. " И на никое място не се заплащат тези проби. Не се връщат и пациенти. "
Финч се обажда на Спешна помощ, откъдето също я разпитват  за тест за ковид. Медицинската сестра изяснява, че татко й е с белодробно страдалчество. И получава отговори, че той не е за Спешна помощ.
Положението на възрастния мъж се утежнява. " Майка ми взема решение да тръгне с такси до близката частна болница в Пловдив. ", продължава описа си Финч.
В частната болница татко й доста бързо е прегледан. Само сатурацията му е забелязана, която е била 60 при обикновено 90. Но тъй като нямат тест за ковид, не могат да ги одобряват.
 Борисов в Пловдив за първата COVID-болница у нас: Не ги психясвайте (ВИДЕО) Борисов в Пловдив за първата COVID-болница у нас: Не ги психясвайте (ВИДЕО)
Първата COVID-болница у нас към този момент е реалност. Това стана ясно по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Пловдив. Той се срещна с к...
Изпращат ги в Хирургиите, от там в Инфекциозно. След дълго очакване в коридорите, го одобряват там, споделя Диана.
 
" На татко ми не знам дали и по кое време е изработен тест за ковид. Майка ми си направи в частна лаборатория и излезе позитивен. Баща ми е признат в това Инфекциозно поделение. Аз се пробвах от тук да се свържа с някого. С него се чух няколко пъти. Дишането му беше доста неприятно. Каза ми, че доста пъти е звънял от стаята си на санитар или доктор за внимание, което просто не е получил. Успях в последна сметка да се свържа с някакъв сътрудник, рентген няма в постройката, само че се слуша пневмония. Предполагах, че той има пневмония. Казаха ми, че положението му се усъвършенства. След това беше изместен в " Свети Георги " - клиниката на ВМИ ", описа още дъщерята на умрелия.
" Поразена съм . Наистина се надявах, че здравната нравственос в България ще се промени. Че хората ще бъдат просто по-добри. Аз се грижа за пациенти, избавям пациенти и ми е ужасно мъчително, че не спасих татко си. Огорчението ми просто ще остане вечно ", приключи описа си Диана.
Тя уточни и различен подробност от случилото се с татко й - откакто към този момент е умрял, майка й открила, че от портфейла му липсват 100 лева и банковата му карта.
 Сериозен дефицит на медикаменти по аптеките в Пловдив Сериозен дефицит на медикаменти по аптеките в Пловдив
За сериозен дефицит на медикаменти по аптеките в Пловдив сигнализира Димитрия Стайкова - ръководителят на Регионалната фармацевтична сътрудници...
Диана не знае дали ще заведе правосъден иск за гибелта на татко й, уточни, че не желае да съди никого, само че огорчението й е голямо.
И още един случай от Пловдив:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР