> Диан Станковнаръгал с нож малко дете на ул. Вълшебен

...
> Диан Станковнаръгал с нож малко дете на ул. Вълшебен
Коментари Харесай

Ето го мъжа, наръгал с нож малко дете в Девня

> Диан Станковнаръгал с нож малко дете на ул. " Вълшебен извор " в Девня в събота. Това не е първото посягане с хладно оръжие на психичноболния мъж, описа неговият съгражданин Юлиадин Маринов, който в средата на юни, точно на мюсюлманския празник Рамазан Байрам, се е разминал на косъм от гибелта.

Оказва се, че така както е развил психическо заболяване, а и има проблеми със слуха, Диан Станков е дееспособен водач и си кара колата на воля по девненските улици. Това е следващият пропуск в законодателството, който връзва ръцете на правоохранителните органи да работят съгласно публичните упования. Засега обаче няма данни 42-годишният душевно болен мъж да е получавал нападателни пристъпи зад кормилото.

На 15 юни, няколко дни откакто излязъл от психиатрията, Диан позвънил по телефона на своя другар Юлиадин и му предложил да отидат до мотопистата край Девня, с цел да му даде да покара колата. 20-годишният юноша не се поколебал, тъй като шофирането му е тръпка, само че към момента няма нито брошура, нито кола, съобщава  " Девня нюз ". 

" Уговорихме се да се забележим на кафе-машината на ул. " Просвета ". Беше късният следобяд, към 18 часа. Оттам с неговия " Опел " потеглихме към мотопистата. В един миг пристигнахме, той пи една енергийна напитка и стартира да трепери, след това сви един джойнт (цигара с марихуана – бел. ред.) и дръпна няколко пъти. Аз отворих вратата, с цел да си сменим местата, излязох на открито и стигнах до шофьорското място. Тогава той извади нож, който не бих определил като джобно ножче, изскочи от колата и замахна към мен ", описа Юлиадин.

Младежът доста се изплашил и тръгнал да бяга накъдето му видят очите.  " Гони ме с ножа из цялата гора, след което се отхвърли, а аз се озовах на пътя. Тръгнах да ходя пешком към Девня и след 50-100 метра > Юлиадин Маринов
Младежът незабавно подал тъжба в полицията, след това наел и двама юристи, само че се оказало, че Диан не може да бъде измамен под наказателна отговорност, тъй като е освидетелстван като психологично болен. Сега той още веднъж е настанен в профилирано лечебно заведение, само че по закон най-вече след 6 месеца, и то в случай че проверяващите са решили, че по случая с детето на ул. " Вълшебен извор " е осъществен опит за ликвидиране, Диан ще бъде изписан и още веднъж ще се прибере в Девня.  

" За страдание няма никаква гаранция, че психическото му заболяване няма да се обостри под въздействие на опиати, алкохол или други фактори, които да отключат отново нагона му да убива. Говорим за един доста сериозен проблем в нашата страна, който бихме определили като " бомба със закъснител ", която може да се " взриви " на всички места и когато и да е ", разясниха случая адвокати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР