Diamond Sports Group, консорциум от няколко десетки регионални спортни мрежи,

...
Diamond Sports Group, консорциум от няколко десетки регионални спортни мрежи,
Коментари Харесай

Играта на Amazon, която може да промени играта за поточно предаване на спорт

Diamond Sports Group, консорциум от няколко десетки районни спортни мрежи, разпръснати из Съединени американски щати, беше оценен на 11 милиарда $ през 2019 година До края на предходната година, обаче, беше в неплатежоспособност и съвсем подготвен за разпродажба.

Това, което последва, може да се опише, с бейзболни термини, като рали на дъното на деветия ининг. В неочакван ход през януари Amazon се съгласи да налее 115 милиона $ в брой в Diamond, вливане, което е в центъра на новосъздадения, комплициран проект за преструктуриране. Ако бъде утвърдена от съд по несъстоятелността през идващите седмици, договорката ще разреши на телевизионния оператор да продължи да излъчва баскетболни, хокейни и бейзболни мачове в американските градове.

Диамантената сага е освен това от всекидневно корпоративно преструктуриране. Случаят се трансформира в прокси война за бъдещето на спорта онлайн и телевизионните излъчвания в Съединени американски щати, защото лиги и дистрибутори разискват предлагането по кое време или даже дали стратегиите онлайн ще мигрират...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР