Диамантената лига през 2024 година ще включва 15 състезания и

...
Диамантената лига през 2024 година ще включва 15 състезания и
Коментари Харесай

Първите два старта от Диамантената лига по лека атлетика през 2024 г. ще се проведат в Китай

Диамантената лига през 2024 година ще включва 15 надпревари и ще стартира с две съревнования в Китай - в Сямън и в Шанхай през април, а Брюксел ще бъде хазаин на двудневния край на сезона през септември, оповестиха уредниците.

Тази година Диамантена лига също трябваше да има 15 старта, само че надпреварата в Шанхай беше анулирано, откакто рестриктивните мерки против КОВИД-19 предизвикаха закъснение на реконструкцията на залата. Сямън ще бъде хазаин на откриващото събитие на 20 април, седмица преди Шанхай да се завърне в календара за първи път от 2019 година.

Срещите в Доха и Рабат са планувани за месец май преди спирката в Юджийн (САЩ) да се завърне на обичайното си място в края на май, откакто беше хазаин на финала през 2023 година.

Осло ще стартира европейския стадий на 30 май, а Стокхолм ще бъде хазаин на съревнование три дни по-късно. Серията ще бъде прекратена през юни, с цел да разреши на страните да проведат олимпийските квалификационни шампионати.

Стартовете в Париж, Монако и Лондон ще бъдат през юли преди Игрите в Париж да стартират по-късно същия месец. Състезанията ще бъдат възобновени на 22 август, като последните такива ще се проведат в Лозана, Силезия, Рим и Цюрих.

Брюксел ще бъде хазаин на финала за първи път от 2019-а и общо за 11-и път, на 13 и 14 септември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР