Диамантен магнат от Индия е превърнал в ежегодна традиция провеждането

...
Диамантен магнат от Индия е превърнал в ежегодна традиция провеждането
Коментари Харесай

Милионер плати сватбите на 261 булки без бащи

Диамантен магнат от Индия е трансформирал в годишна традиция провеждането на всеобща сватбена гала за дами, които нямат родители и не са способни да платят сами за сватбите си, написа Profit.bg.

През последните осем години предприемачът Махеш Савани от PP Savani Group е платил за сватбите на над 3 000 двойки.

Тази година 261 булки, измежду които шест мюсюлмански и три християнски двойки, подписаха брак със своите младоженци по време на гала, ръководена от основния министър на щата Гуджарат Виджей Рупани, осведоми DNA India. Сред булките 118 не са имали братя или сестри, а 54 са били сираци.

Огромното събитие бе излъчено на живот в YouTube канала на компанията.

Липсващите татковци на булките бяха сменени от Махеш и от представители на индийската администрация и полиция при осъществяването на индуисткия обред Канядаан, при който бащата предава щерка си.

Всички младоженци тази година получиха потребни дарове, като домашен уреди, с цел да стартират новия им фамилен живот. Всяка двойка също по този начин получи застраховка на стойност 200 000 рупии (2 850 долара).

В свои изявленията Махеш е обяснявал, че усеща като своя “социална отговорност ” да оказва помощ на дамите, които не могат да си разрешат да платят за личните си сватби.

В Индия нормално е отговорност на бащата да заплати за сватбата на щерка си. Това значи, че в случай че бащата на булката е умрял или е извънредно безпаричен, тя няма съвсем никакви шансове за сватбена гала.

Индийските сватби също по този начин са обичайно скъпи, като фамилията на булката се чака да заплати на младоженеца огромна зестра под формата на пари и дарове.

Махеш стартира своята благородна самодейност през 2008 година, когато поема отговорността да провежда сватбата на дъщерята на отдалечен собствен родственик, който умрял. Досега той е финансирал сватбите на 3 172 двойки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР