Диалогът в лявото никога не е спирал и БСП винаги

...
Диалогът в лявото никога не е спирал и БСП винаги
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Следващото управление ще бъде лявоцентристко

Диалогът в лявото в никакъв случай не е спирал и Българска социалистическа партия постоянно е била самодеен участник в него. Смятаме, че е разумно идващото ръководство да бъде лявоцентристко и Българска социалистическа партия ще постави всички старания след два месеца това да се случи. Това съобщи в студиото на “Още от деня” заместник-председателят по съдружната политика в Народно събрание на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

“Не е обикновено в страна, в която близо 60% от хората се дефинират като лявомислещи, 80% живеят с приход под 1 000 лев, а близо 2,7 млн. пенсионери са с пенсии под обществения предел на бедността, към този момент 10 години да има дясно управление”, изясни той.

Зафиров заяви, че на следващия ден водачът на партията Корнелия Нинова в изказване ще изясни формата и метода, по които Българска социалистическа партия ще се яви на изборите.

“На последното съвещание на Националния съвет управлението получи мандат и особено решение да бъде извършен подобен кръг от диалози с необятен формат от партии в лявоцентритския набор, както и с изявени лица от лявото политическо пространство”, добави той.

За него в сходни диалози няма огромни и дребни, не е значимо кой първи е направил първата крачка, а от голяма важност са само крайните резултати.

“Аз съм оптимист, че на тези избори лявото ще победи и идващото ръководство ще бъде лявоцентристко”, още веднъж акцентира Зафиров.

Според него в обществото има чувство, че “лявото пространство е форматирано, разпокъсано” и това е една от аргументите хората, определящи себе си като лявомислещи, да не гласоподават за партии от лявото пространство.

“Затова задача пред всеки лявомислещ политик е събиране на лявото и единодушие, тъй че левите хора да видят свое задоволително безапелационно ляво представителство”, подчертава той.

По думите му “през последните 7-8 години Българска социалистическа партия не била толкоз консолидирана, колкото в този момент за идните избори”.

“Винаги сме имали потребност от съдружници и не сме спирали да ги търсим. Мисля, че този път ще успеем”, предвижда Зафиров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР