Диалогът с Русия е необходим за стабилността и сигурността на

...
Диалогът с Русия е необходим за стабилността и сигурността на
Коментари Харесай

Макрон: Без диалог с Русия не можем да продължим напред

Диалогът с Русия е нужен за стабилността и сигурността на Европа. Това мнение изрази френският президент Еманюел Макрон пред студенти в Краков, представен от ТАСС.
" Вашето потомство ще би трябвало да живее в свят, в който разпоредбите за многоликост са мощно подкопани, в свят, в който съществува заплаха от обновяване на конкуренцията във въоръжаването. Ето за какво Европа би трябвало да обърне повече внимание на проблемите със сигурността ", обърна се той към студентите. " Трябва да преосмислим нашите връзки с Русия “.
„ Искам още веднъж да подчертая, че Франция не е проруска, нито е антируска страна, тя е проевропейска “, продължи Макрон. „ Вярвам, че е невероятно да се построи сигурност, доверие, мир в Европа без разговор с Русия. “
Според него би трябвало да се организира разговор с Руската федерация по въпросите на " въоръжаването, проблемите на киберсигурността и космоса ". Като образец той уточни зависимостта на уреждането на въпроса с Украйна от разговора с Русия, предава БГНЕС.
" Без разговор с Русия няма да можем да продължим напред, а както сподели срещата в " нормандския формат " в Париж през декември, подобен ход е вероятен ", акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР