Диалогът с Австрия да не се ограничава само на политическо

...
Диалогът с Австрия да не се ограничава само на политическо
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да убедим австрийското общество, че сме надежден член на ЕС

„ Диалогът с Австрия да не се лимитира единствено на политическо равнище, а българските институции да продължат да работят с представителите на научните среди, публични организации и медиите, тъй че австрийското общество да разбере, че България е благонадежден член на Европейски Съюз, поставя всички старания за защитата на своите граници и заслужава да бъде в Шенген “.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Ню Йорк . Държавният глава изрази признателността си за поредната поддръжка на президента на Австрия Александър Ван дер Белен , с който беседва в Ню Йорк, за присъединението на България към зоната без граничен надзор.  

Румен Радев подсети, че хванатите трафиканти на хора в България са жители на съвсем всички държави-членки на Европейски Съюз и по тази причина служебното държавно управление инициира с поддръжката на Европол основаването на център за противопоставяне на незаконната миграция с фокус точно върху следствието на финансовите и организационни мрежи на незаконния трафик в Европа. Президентът добави, че чака отговор от българското държавното управление на какъв стадий е създаванет о на този център.

Президентът уточни още, че че чака дейната политика на служебното държавно управление за присъединението на страната ни към пространството без граничен надзор да бъде продължена от постоянното държавно управление , тъй че „ нашият глас да бъде чут доста по-силно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР