Диалогът между Русия и Германия се нуждае от преосмисляне и

...
Диалогът между Русия и Германия се нуждае от преосмисляне и
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Отношенията ни с Берлин се нуждаят от рестарт

Диалогът сред Русия и Германия се нуждае от преосмисляне и рестартиране, съобщи през днешния ден в границите на среща с делегация на депутати на немската партия "Алтернатива за Германия " (АзГ) съветският външен министър, представен от ТАСС.

"Визитата ви в Русия е една доста добра опция за продължение на сходен разговор и за намиране на спомагателни допирни точки. Оценяваме високо приноса ви за поддържането на нашите връзки, които се нуждаят от преосмисляне, а може би и от това, което в този момент е признато да се назовава рестартиране ", съобщи министърът.

Лавров установи, че в връзките сред Москва и Берлин са се натрупали значително съществени проблеми, които не престават да се усилват. "Сега за двете страни е значим разговорът по всички линии - междуправителствена, междупарламентарна и сред обществата ", акцентира Лавров.

"Признавам, че у нас провокираха огромно удивление опитите на формален Берлин да противодейства на вашата аудиенция, опитите за издигане на спънки, за основаване на механически и протоколни компликации. Особено ни учуди, естествено, разгорялата се във връзка визитата ви истерична вътрешна полемика ", сподели министърът.

Лавров акцентира, че АзГ е огромна опозиционна партия в Бундестага и има свои представители в законодателните органи на всички 16 немски провинции.

"Смятаме, че при сегашната обстановка, в противен случай, поради сложните времена в нашите двустранни връзки, би било значимо да се развиват контактите сред всички представители на съветското и немското общество на всички нива, изключително сред тези, които поддържат освен запазването на капацитета на нашето взаимоотношение, само че и превъзмогването на съществуващите проблеми ", добави министърът.

Санкциите против Русия не дават отговор на икономическите ползи на Германия и към този момент ѝ нанесоха огромни вреди, съобщи през днешния ден по време на срещата си с Лавров в Москва съпредседателят на АзГ Тино Крупала.

"Винаги сме казвали, че глобите нанесоха доста огромни вреди на нашата страна. Значително понижа размерът на износа, което се отрази на броя на изгубени работни места. Всичко това е обвързвано със санкционната политика на Съединени американски щати и Европейския съюз ", съобщи немският политик.

По думите на Крупала, еднопосочно са налице отрицателни последици от глобите и от обстановката към "Северен поток - 2 ". "Винаги сме подкрепяли този план, считаме го за доста значим, защото подхожда на икономическите ни ползи и укрепва енергийната сигурност. Дори през годините на Студената война Русия постоянно е оставала благонадежден снабдител на газ. Сега, когато Германия минава към промяна в областта на енергетиката, това е изключително значимо. Макар че разбираме, че тук ползите на Съединени американски щати играят една напълно немаловажна роля ", означи Крупала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР