Диалогът между Европейския съюз и Турция заради бежанците е необходим.

...
Диалогът между Европейския съюз и Турция заради бежанците е необходим.
Коментари Харесай

Диалогът между ЕС и Турция заради бежанците е необходим, обединиха се Борисов и Курц

Диалогът сред Европейския съюз и Турция поради бежанците е нужен. Около това се сплотиха българският министър председател и австрийският канцлер.

Докато Себастиян Курц бе на малко работно посещаване в София, същите думи се чуха и от Брюксел. Веднага след България, Австрия поема председателството на Съвета на Европейски Съюз.

И за двете страни тематиката " миграция " е приоритет. Имат обща позиция: подсилване на външните граници и ограничение на незаконните мигранти и търсят общо решение.

Курц не изключва разговор сред Брюксел и Анкара, само че единствено поради бежанците.

„ Смятам, че е рационално с Турция да продължим да работим дружно в тази област. Това, което ние няма да подкрепим, е участие на Турция в Европейски Съюз. По това имаме ясна позиция и тя не се е променила”, съобщи Себастиан Курц.

„ Една единствена цел, която си слагаме на срещата във Варна е продължение на действието на съглашението, с цел да останат над 3 милиона мигранти в Турция. Да си платим, само че да предпазим Европа от мигрантската вълна”, сподели Бойко Борисов.

От Брюксел също пристигна знак.

„ Искам да подчертая, че съдействието ни с Турция е основно за справяне с общите предизвикателства”, сподели европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос.

--> В дебата за бъдещия европейски бюджет София и Виена към този момент имат разнообразни позиции по какъв начин да харчат парите.

„ С Холандия и другите страни сме подготвени и в бъдеще да плащаме повече като страни –донори, само че би трябвало да е ясно, че поради брекзит оставаме по-малко и би трябвало да бъдем по-ефикасни в изразходването на парите”, сподели Курц.

„ Убеден, съм че ще се откри подобаваща формула, тъй че и присъединението, и кохезията да продължат да работят”, съобщи от своя страна министър председателят Борисов.

Двамата водачи са единни за европейското бъдеще на Западните Балкани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР