Диалогът между е в задънена улица. Управляващите не успяха да

...
Диалогът между е в задънена улица. Управляващите не успяха да
Коментари Харесай

Войн Божинов: Между ГЕРБ и БСП ще е голямото съзтезание на предстоящите избори

„ Диалогът сред е в задънена улица. Управляващите не съумяха да показват нашата позиция на другите страни-членки на Европейски Съюз. Няма и политическа воля да се отбрани националния интерес до дъно. Българските ръководещи имат доста да се учат от гръцката дипломация. Нашата политика криволичи и сега берем плодовете на това държание ”, мощно подлага на критика българската страна в преговорния развой за еврочленството на съседката ни по България он еър историкът доктор Войн Божинов от.
Д-р Божинов иронично разяснява и кадровия капацитет на ръководещите: “Онзи ден, когато станаха трагичните събития в Хърватия, чух дамата, която управлява нашата външна политика да споделя, че сме „ подкрепили земетресението “ със 100 хиляди евро. Ако бях на място на земетресението, щях доста да се развеселявам. С такива фрагменти надалеч няма да стигнем. Нужна е повече подготвеност ”.
Мнението на историка е, че договорът сред България и районен съд Македония е бил подписан под външен напън, поради присъединението на македонците към НАТО и България се е подписала под един неблаговиден документ. “Тогава къде са българските национални ползи? ”, риторично попита доктор Войн Божинов.
“Ако бъде изработен компромис, той ще бъде изработен от в този момент ръководещите, а не от ново държавно управление. Всички си спомняме, че Борисов съобщи, че България не може да одобри в наименованието на Република Македония да бъде поставено Северна, когато те преговаряха с гърците. Ето какво стана ”, уточни доктор Божинов.
В разбора си той акцентира, че България е на подобен вододел, че ние не пазиме единствено нашата национална еднаквост, а и нашата териториална целокупност. Божинов напомни, че по време на гражданската война в Македония през 2001г. част от македонските ръководещи са имали концепция да се разменят територии – ние да дадем западната ни страна на албанците и да бъдем обезщетени с Пиринска Македония: “Въпросът е да задържим това, което имаме ”, бе безапелационен специалистът.
“Не изпитвам завист на българските сътрудници, които са в комисията с районен съд Македония. Мнозина от тях осъзнават, че са се качили на един историографски „ Титаник “, тъй като рано или късно някой ще си измие ръцете с тях ”, предизвести Божинов.
“Битката ще бъде сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Това са двете огромни обединения в българското политическо пространство. Другите партии и придвижвания ще бъдат на втори проект ”, предвижда резултатите на идния парламентарен избор Войн Божинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР